ΔΝΤ : » ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΛΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ » ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΔΝΤ !…

…» ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ . ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ   ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ !»

Δεν μας επέβαλαν τα μέτρα ισχυρίζεται το ΔΝΤ

Ο πρώτος Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΝΤ, Τζών Λίπσκι μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, δηλώνει ότι «δεν επιβάλαμε εμείς τα μέτρα στην Ελλάδα»

Αρνείται ο κ Τζών Λίπσκι ότι τα μέτρα επεβλήθησαν στην Ελλάδα από το ΔΝΤ και την Ε.Ε. και ισχυρίζεται, ότι είναι ένα ελληνικό πρόγραμμα, που θα το δούμε, λέει, ότι είναι ελληνικό, αν διαβάσουμε το λόγο του πρωθυπουργού στη Βουλή!

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, οι ¨Έλληνες ήταν πρόθυμοι, να πάρουν, δυνατά, αποφασιστικά, εμπροσθοβαρή, πολύ σαφή και αξιόπιστα μέτρα.

Η έννοια, εμπροσθοβαρής (frontloaded)  σημαίνει ότι ο σκοπός τους είναι να αποδώσουν άμεσα.

Αυτό επιβεβαιώνεται από τα όσα λέει ο ίδιος στη συνέχεια, περίπου, όπου εξηγεί πόσες ποσοστιαίες μονάδες μείωσης του ελλείμματος εξασφαλίζει η κυβέρνηση με τα μέτρα: 5% του ΑΕΠ στις δαπάνες, 4% στα έσοδα και ΜΟΝΟ 2% με διαρθρωτικά μέτρα. Σύνολο: 11% του ΑΕΠ.

ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ …ΠΩΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ME TΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ  .

ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ  «ΚΑΙ» ΜΑΣ ΠΡΟΔΟΣΕ  «ΚΑΙ» ΠΕΡΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΟΤΙ ΠΗΡΑΜΕ ΤΑ  ΜΕΤΡΑ  «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» ! !

ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ  ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΕΣ  ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ..

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΗΓΕΤΗ ΨΕΥΤΗ !

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ ΜΕ «ΑΛΗΘΕΙΕΣ» ΨΗΦΙΣΑΜΕ .. ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ ΚΑΙ  ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ  ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ !

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ….!!

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΒΥΘΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ

4 comments on “ΔΝΤ : » ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΛΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ » ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΔΝΤ !…

  1. Δυστυχώς είμαστε δέκτες μιας οικονομικής δικτατορίας. Τα μέτρα αυτά που παίρνονται καμιά σχέση δεν έχουν με τους λόγους που μας λένε. Το μόνο που θα γίνει, είναι το μεγάλωμα του χρέους και η μεγαλύτερη εξαθλίωση των Ελλήνων. Άλλωστε αυτό φαίνεται καθαρά από το γεγονός, ότι αυτά τα μέτρα ήταν εδώ και χρόνια προαποφασισμένα και ήδη εφαρμόζονται σε όλες σχεδόν τις χώρες ανεξαρτήτως οικονομικού προβλήματος!
    Άλλωστε ενώ μιλούν για κρίση, την ίδια στιγμή δρομολογούν αγορά οπλικών συστημάτων.
    Έλεος, ούτε φίλο συκής!

  2. Δυστυχώς είμαστε δέκτες μιας οικονομικής δικτατορίας. Έτσι κι αλλιώς τα μέτρα αυτά καμιά σχέση δεν έχουν με το πρόβλημα, αλλά μόνο με τα προαποφασιμένα και ήδη εφαρμοσμένα σε πάρα πολλά κράτη και μάλιστα χωρίς οικονομικό πρόβλημα! Και το γεγονός, ότι μας έβαλαν στο ΔΝΤ είναι ευρύτερο σχέδιο καταλήστευσης και πάρα πέρα φτώχευσης της χώρας και του Ελληνικού λαού. Αφού μας κατάντησαν χώρα, που δεν παράγει, τώρα μεγαλώνουν κι’ άλλο το χρέος, γι αυτόν ακριβώς το λόγο, να μας εξαθλιώσουν εντελώς.
    Την ίδια στιγμή που μας λένε για την οικονομική κρίση, δρομολογούν αγορές δις για οπλικά συστήματα!
    Συνεχίζουν να μας δουλεύουν κανονικά!!!

  3. Αξιωματούχοι του Ταμείου δεν κρύβουν τους φόβους τους για την πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος, μετά την κοινωνική έκρηξη στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες και έχουν αποδυθεί σε προσπάθειες αποστασιοποίησης από τα σκληρά μέτρα.
    Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Νο2 του Ταμείου, Τζον Λίπσκι, στην τηλεόραση του “Bloomberg”, όπου ισχυρίσθηκε, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ότι το ΔΝΤ δεν επέβαλε μέτρα στην κυβέρνηση, αλλά πρόκειται για ένα πρόγραμμα που διαμορφώθηκε με πρωτοβουλία της Αθήνας!
    Στις ημέρες που μεσολάβησαν από την περασμένη Κυριακή και την έγκριση της διεθνούς στήριξης στην Ελλάδα, με «πακέτο» χρηματοδοτήσεων που θα αρχίζει από τα 120 δις. ευρώ και μπορεί να είναι τελικά πολύ μεγαλύτερο, οι αμφιβολίες για τη δυνατότητα εφαρμογής του «πικρού» σταθεροποιητικού προγράμματος έχουν κορυφωθεί και ήδη πολλοί, ανάμεσά τους ο νομπελίστας Πολ Κρούγκμαν, πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν θα αποφύγει ούτε την πτώχευση, ούτε και την έξοδο από την Ευρωζώνη.

    Τα «μαθηματικά», αλλά και το πολιτικό περιεχόμενο του «πακέτου» ελάχιστους πείθουν ότι μπορεί απρόσκοπτα να εφαρμοσθεί: αφενός φαίνεται παράλογο να περιμένει κανείς ότι μπορούν από μια οικονομία σε ύφεση να εξοικονομηθούν με τα μέτρα 12 μονάδες του ΑΕΠ, που ισοδυναμούν με αφαίρεση έως και 90 δις. ευρώ σε τρία χρόνια από την τελική ζήτηση. Η δυναμική της ύφεσης που δημιουργείται από τα μέτρα είναι τόσο ισχυρή, ώστε να θεωρείται απολύτως αβέβαιη η επίτευξη των στόχων για το ΑΕΠ και, κατ’ επέκταση, των δημοσιονομικών στόχων.

    Σε πολιτικό επίπεδο, οι αγορές φοβούνται, ότι τους επόμενους μήνες θα είναι ορατός ανά πάσα στιγμή ο κίνδυνος να υπάρξουν αποκλίσεις στην εφαρμογή του προγράμματος, που θα οδηγήσουν σε αυτόματη αναστολή της παροχής πιστώσεων. Στην περίπτωση αυτή, η χώρα οδηγείται σε κάποια μορφή πτώχευσης, πιθανότατα δε σε αναδιαπραγμάτευση του χρέους, που θα «κουρέψει» έως και κατά 70% τις απαιτήσεις των πιστωτών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της S&P.

    Αυτό σημαίνει, ότι και μετά την έγκριση της παροχής βοήθειας, ο κίνδυνος χρεοκοπίας θα είναι ορατός διαρκώς, γι’ αυτό και οι αποδόσεις των διετών ελληνικών ομολόγων βρίσκονται σε αστρονομικά ποσοστά (πάνω και από το 15%).

  4. Το μόνο που μας μένει είναι να αναζητήσουμε ποιός από τους τρείς επέβαλε τα μέτρα της επικείμενης φτώχειας μας!
    Το μόνο που έχει σημασία για μας τώρα είναι, πως θα διώξουμε πάνω απο το σβέρκο μας, τους απατεώνες, τους προδότες, τους ψεύτες και τους εγκληματίες της Ελλάδας….

Σχολιάστε