«EMMEΣΩΣ» ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ … ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ «ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ» ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ Η Α.ΠΑΠΑΡΗΓΑ!

Ευχές στους μετανάστες από την Α. Παπαρήγα

Ζοugla.gr

Γιορτή για τα παιδιά των μεταναστών διοργάνωσε την Κυριακή το ΚΚΕ, παρουσία της Γενικής Γραμματέως της Κ.Ο. του κόμματος, Αλέκας Παπαρήγα.

Η κ. Παπαρήγα απευθυνόμενη στους μετανάστες γονείς ευχήθηκε τα παιδιά τους να μεγαλώσουν όσο γίνεται καλύτερα, με υγεία, με τη δική τους φροντίδα αλλά και την ανθρώπινη αλληλεγγύη.

Αναφερόμενη στην απόφαση της κυβέρνησης να αναγνωρίσει τα παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα ως ισότιμα με τα παιδιά των Ελλήνων, σημείωσε ότι το ΚΚΕ δεν μπορεί να χειροκροτήσει εύκολα την απόφαση αυτή, αφού αφήνει απέξω τα 2/3 των μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μας.

NAI MEΝ ΑΛΛΑ …

Το ΚΚΕ θεωρεί θετικό μεν αλλά ανεπαρκές το μέτρο της κυβέρνησης για παροχή ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών δεύτερης γενιάς.

«Κι εμείς το ζητούσαμε αυτό, αλλά δεν μπορούμε να το χειροκροτήσουμε εύκολα, γιατί από το ένα εκατομμύριο που είναι οι μετανάστες στην Ελλάδα, θα δώσει δικαιώματα -και θα δούμε πώς θα τα δώσει- σε 150.000 έως 200.000 το πολύ», είπε η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στη γιορτή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος για παιδιά μεταναστών.

Και πρόσθεσε: «Εμείς απαιτούμε ίσα δικαιώματα και ανθρωπιά για όλους τους μετανάστες και τα παιδιά τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις»

Σχολιάστε