Κ.Λαπαβίτσας: «Η κυβέρνηση και όλος ο ελληνικός θα πρέπει να διαλέξει – ‘Η θα υπακούσουμε ή θα πάμε σε ρήξη»

 Κατηγορηματικός στη θέση ότι έφτασε η ώρα της επιλογής για το πού θα πάει η χώρα, εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας, τονίζοντας ότι «η  κυβέρνηση και όλος ο ελληνικός θα πρέπει να διαλέξει», καθώς «δεν υπάρχουν 1000 τρόποι για να γίνουν τα πράγματα».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών ο κ. Λαπαβίτσας υπογράμμισε: «ή θα κάνουμε αυτό που μας λένε οι δανειστές- γιατί τους βλέπω με πάρα πολύ σκληρές θέσεις (δημοσιονομικά, εργασιακά κα)- που αντιβαίνουν το πνεύμα και το γράμμα της κυβέρνησής μας ή θα πρέπει να διαλέξουμε την πορεία της ρήξης. Να μην κάνουμε πίσω. Αν κάποιος νομίζει ότι μπορεί να βρεθεί κάτι μαγικό δε γίνεται».

Προς αποφυγή …παρεξηγήσεων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε μάλιστα ότι: «το θέμα της ρήξης το έχουν θέσει και υπουργοί της κυβέρνησης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Θα έχει να κάνει με τον τρόπο παροχής ρευστότητας στην οικονομία. Θα πρέπει να δημιουργήσεις νέες πηγές ρευστότητας».

Στη συνέχεια, επικαλούμενος αυτά που ο ίδιος διαβάζει στον Τύπο μίλησε για τη διπλή κυκλοφορία εναλλακτικού νομίσματος, ως σενάριο.« Από ότι διαβάζω-δεν είναι δικιά μου πρόταση- αλλά μιλάμε για παράπλευρες μορφές ρευστότητας. Αν αναγκαστούμε από τους δανειστές να πάμε εκεί-γιατι προς τα εκεί πάμε- δεν είναι εύκολο, πλησιάζει η ώρα της επιλογής», τόνισε.

Τέλος, επέμεινε πως «δεν  πρέπει να υποκύψουμε στους δανειστές τη στιγμή αυτή», καθώς όπως είπε «αν συνεχίσουμε στο πρόγραμμα των δανειστών θα έχουμε τελειώσει. Να με πείσει κανείς ότι ο συμβιβασμός είναι έντιμος γιατί αυτά που προτείνουν οι εταίροι δεν μου φαίνονται πολύ έντιμα».

defencenet.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s