Πέτερ Πρετ : Ο κίνδυνος αποπληθωρισμού ξεπερνά τις όποιες άλλες ανησυχίες !!

Η ΕΚΤ… ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ ??

ΕΚΤ εναντίον αποπληθωρισμού

Ο Πέτερ Πρετ, επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, υπερασπίστηκε το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, λέγοντας ότι ο κίνδυνος αποπληθωρισμού ξεπερνά τις όποιες άλλες ανησυχίες, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires.

Είναι ένας φαύλος κύκλος, που οδηγεί την οικονομία σε πτώση και την ανεργία σε άνοδο», δήλωσε ο Πρετ σε συνέντευξη του στην γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

Σύμφωνα με την άποψη του οικονομολόγου της ΕΚΤ, ο η Κεντρική τράπεζα οφείλει να εγγυάται την σταθερότητα των τιμών .. και όχι απλά να μάχεται τον πληθωρισμό.!!

«Αν ο πληθωρισμός ανέβει στο 4%, άπαντες θα περιμένουν ότι η ΕΚΤ θα αναλάβει δράση. Ως εκ τούτου, η ΕΚΤ οφείλει να επεμβαίνει όταν ο πληθωρισμός πέφτει στο μηδέν», συμπλήρωσε ο Peter Praet, ο

οποίος θεωρεί ότι η οικονομική ανάπτυξη στην Ευρώπη θα επιστρέψει σε θετικούς δείκτες στους επόμενους μήνες.

http://www.newsbomb.gr

_________________________

Σημειώνεται πως και η Γερμανία διολίσθησε σε αποπληθωρισμό για πρώτη φορά μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η γερμανική στατιστική υπηρεσία. Όπως μεταδίδουν οι F.T., ο ετήσιος πληθωρισμός βούτηξε στο -0,3% τον Ιανουάριο από 0,2% τον Δεκέμβριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν αρνητική μέτρηση 0,2%.

Συμπερασμα : Ο  ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ  OΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ  (ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ !!)… ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ¨ !!

Κοντός Ψαλμός Αλληλούια

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s