ΛΑΓΚΑΡΝΤ : «Ναι″ σε διάσκεψη για το χρέος! …( ή ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ) !!

lagarde_533_355

Αρχικά «θετική» στην ιδέα μιας ευρωπαϊκής διάσκεψης που θα εξετάσει τις δυνατότητες ελάφρυνσης χρεών χωρών της ΕΕ εμφανίσθηκε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας στην εφημερίδα «Irish Times», ωστόσο προειδοποίησε πως η αναδιάρθρωση χρέους συνεπάγεται και συνέπειες.

Η Λαγκάρντ, η οποία θα μιλήσει σήμερα Δευτέρα σε συνέδριο στο Δουβλίνο για τα διδάγματα από την κρίση της Ιρλανδίας, δήλωσε στην ιρλανδική εφημερίδα ότι «οι συλλογικές προσεγγίσεις είναι πάντα καλές σε ευρωπαϊκό επίπεδο», ωστόσο προειδοποίησε για τις συνέπειες μιας διάσκεψης που θα αποφάσιζε των αλλαγή των όρων των χρεών χρέη μιας χώρας ή τη μερική διαγραφή τους.

Οι «Irish Times» σε σημερινό τους δημοσίευμα αναφέρουν πως στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει διάσκεψη για το χρέος στη ζώνη του ευρώ, παρόμοια με τη διάσκεψη του 1953 στο Λονδίνο, που διέγραψε το μισό χρέος της μεταπολεμικής Γερμανίας και διευκόλυνε την επιστροφή της χώρας στην οικονομική ευημερία.

Ακόμη, αναφέρεται και στις πρόσφατες δηλώσεις του Ιρλανδού υπουργού Οικονομικών Μάικλ Νούναν ο οποίος δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα μιλώντας σε διάσκεψη πρέσβεων ότι υποστηρίζει την ιδέα ενός διεθνούς φόρουμ που θα εξετάσει την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας. Πρέπει να σημειωθεί πως η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα έχει σήμερα το απόγευμα συνάντηση με τον Ιρλανδό υπουργό Οικονομικών.

«Ως αρχή, οι συλλογικές προσπάθειες είναι ευπρόσδεκτες, αλλά, ταυτόχρονα ένα χρέος είναι ένα χρέος και αυτό αποτελεί συμβόλαιο» δήλωσε η κ. Λαγκάρντ στους «Irish Times», για τη σκοπιμότητα πραγματοποίησης ενός συνεδρίου για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. «Η στάση πληρωμών, η αναδιάρθρωση, η αλλαγή των όρων, έχει συνέπειες στην υπογραφή και στην εμπιστοσύνη προς την υπογραφή», προσέθεσε η κ. Λαγκάρντ.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s