Χαλαρός ο Τσίπρας με το διπλό νόμισμα ! TO ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ;

Η Ελβετία είναι προφανώς πολύ καλά πληροφορημένη για τις εξελίξεις κάνει πρώτη την κίνηση.

Καταργεί την ελάχιστη ισοτιμία του 1,20 ανά ευρώ, τερματίζοντας έτσι ένα μέτρο που υιοθέτησε το 2011 για να προστατέψει την οικονομία της χώρας.

Σημειώνεται ότι τα στεγαστικά δάνεια σε ελβετικό φράγκο ήταν πολύ δημοφιλή στη χώρα μας τα 3-4 προηγούμενα χρόνια κυρίως λόγω της επιτοκιακής διαφοράς τους σε σχέση με το ευρώ.

Υπολογίζεται ότι έχουν δοθεί σε ελβετικό δάνεια πάνω από 8 δισ. ευρώ σε περισσότερους από 80.000 πελάτες.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας περισσότερο εκτεθειμένες σε δάνεια που έχουν δοθεί σε ελβετικό φράγκο είναι η Πολωνία, η Ουγγαρία αλλά και η Ελλάδα.

Αμέσως μετά την κίνηση της Ελβετίας έντονη φημολογία θέλει την υιοθέτηση του διπλού νομίσματος από τις χώρες της Eυρωπαικής Ένωσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να είναι ενημερωμένος για τούς σχεδιασμούς των παγκοσμίων κέντρων εξουσίας, ανάμεσα στους οποίους και η υιοθέτηση του διπλού νομίσματος γι αυτό και δείχνει άνετος με τις προεκλογικές του εξαγγελίες.

Παρεμπιμτόντως ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν τον Μάιο του 2014 στην Διάσκεψη της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ στην Κοπεγχάγη, ήταν το αν βιώσιμη η οικονομική ανάκαμψη, το επόμενο βήμα της Ευρώπης, το μέλλον της δημοκρατίας και η παγίδα για την μεσαία τάξη, οι πολιτικές και οικονομικές προοπτικές της Κίνας, η νέα αρχιτεκτονική της Μέσης Ανατολής-δραματικά επίκαιρα ζητήματα όλα τους.

Κάποιοι από τους συμμετέχοντες αφήνουν να εννοηθεί ότι στους διαδρόμους της διάσκεψης συζητήθηκε και η υιοθέτηση του διπλού νομίσματος για τίς χώρες της ευρωζώνης.

Current list of Participants – Status 26 May 2014

Kourdistoportokali.com

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: