Έρχεται ο λογαριασμός για όσους δεν πλήρωσαν το χαράτσι της ΔΕΗ

 

Στη βεβαίωση των οφειλών για το τέλος ακινήτων του 2013 που δεν πληρώθηκαν μέσω της ΔΕΗ, θα προχωρήσει η εφορία έως το τέλος του έτους.Το συγκεκριμένο τέλος έπρεπε να είχε πληρωθεί έως το περασμένο καλοκαίρι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Για όσους δεν προχώρησαν στην εξόφλησή του, η οφειλή μεταφέρθηκε στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).

Χρωστούν 300 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», η ΓΓΔΕ θα ζητήσει για μία ακόμη φορά από τους φορολογούμενους αυτούς να πληρώσουν το χαράτσι, εφάπαξ ή εντάσσοντάς το στη ρύθμιση των 12 δόσεων.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο λογαριασμός για τους φορολογούμενους δεν αποκλείεται να ξεπεράσει ακόμα και τα 300 εκατ. ευρώ, καθώς το ΕΕΤΑ εκτιμάται πως παρέμεινε απλήρωτο ολικώς ή μερικώς για περίπου ένα στα πέντε ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

Οσοι, με τη δεύτερη ευκαιρία, δεν το εξοφλήσουν ή δεν ρυθμίσουν το χρέος τους, από το νέο έτος θα έρθουν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο κατασχέσεων.

Χωρίς προσαυξήσεις

Στο μεσοδιάστημα πάντως έχουν γλιτώσει όλες τις προσαυξήσεις. Οσο η ΓΓΔΕ καθυστερεί τη βεβαίωση της οφειλής στις ΔΟΥ το χρέος δεν εμφανίζεται πουθενά στον προσωπικό λογαριασμό των φορολογουμένων στο taxisnet.

Εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι μάλιστα, οι οποίοι δεν έδωσαν σημασία στις προειδοποιήσεις της ΔΕΗ, θεωρούν ότι έχουν εξοφλήσει το τέλος ακινήτων.

Σύντομα θα βρεθούν προ δυσαρέστων εκπλήξεων, με μία θετική – για αυτούς – παράμετρο. Ακόμη και αν δεν έχουν πληρώσει ούτε μία δόση για το χαράτσι του 2013, το ποσό που θα βεβαιωθεί οσονούπω θα είναι ακριβώς το ίδιο με το αρχικό, χωρίς ούτε ένα ευρώ προσαύξησης ή προστίμου.

Από τη στιγμή που η οφειλή δεν είναι βεβαιωμένη, αλλά απλώς «χαμένη» κάπου ανάμεσα στη ΔΕΗ και στην Εφορία, δεν τρέχουν τόκοι και πρόστιμα που επιβαρύνουν κάθε άλλη ληξιπρόθεσμη φορολογική οφειλή.

 http://www.moneyonline.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s