Ο Ε.Βενιζέλος άρχισε τα εκβιαστικά διλήμματα: «Αν καταρρεύσει η ‘Ελιά θα πέσει η κυβέρνηση»

Ο Ευ. Βενιζέλος αρχίζει να βλέπει την κατάρρευση της «Ελιάς» στις Ευρωεκλογές και τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ μετά την 25η Μαίου και αρχίζει να εκβιάζει λέγοντας ότι «μία τέτοια εξέλιξη θα συμπαρασύρει και την κυβέρνηση».

Προφανώς παίζει το τελευταίο του χαρτί για να διασωθεί ο ίδιος πολιτικά, αλλά και το ΠΑΣΟΚ που ανέλαβε και φαίνεται να διαλύεται. Διαβλέποντας λοιπόν τους κινδύνους καθίζησης του κεντροαριστερής «Ελιάς» και τα συνεπακόλουθα για την κυβερνητική σταθερότητα στις 26 Μαΐου, ο κ. Βενιζέλος οξύνει τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Στόχος του είναι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ.Κουβέλης. Για τον πρώτο  δήλωσε ότι η ιστορία της χώρας ίσως να ήταν διαφορετική εάν είχε κερδίσει αυτός την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ το 2007, έναντι του Γιώργου Παπανδρέου. Ουσιαστικά έριξε μια προειδοποιητική βολή ότι δεν θα είναι και τόσο πρόθυμος αποδιοπομπαίος τράγος την επομένη των εκλογών και σε περίπτωση δεινής ήττας.

Ο κ. Βενιζέλος φαίνεται να επιλέγει τακτική ρήξης με την παπανδρεϊκή πλευρά και μετά βίας συγκρατείται αυτό το διάστημα να μην καταγγείλει ανοιχτά ότι δέχεται υπονόμευση από τον πρώην πρωθυπουργό και τους πιστούς σε αυτό παράγοντες της παράταξης και του Κινήματος.

Από την άλλη επιχειρεί να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς του με την κ. Κουβέλη, κάνοντας του επίθεση σε μία προσπάθεια επανασυσπείρωσης των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Προειδοποίησε προς τούτο ευθέως ότι εάν επιβεβαιωθούν τα γκάλοπ, που δίνουν χαμηλά ποσοστά στην Ελιά, τότε θα υπάρξει πολιτικό αδιέξοδο στη χώρα και θα τεθεί θέμα κυβερνητικής σταθερότητας.

Το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει, όπως και ο Ε. Βενιζέλος πολιτικά, αλλά δεν λέει να το πάρει χαμπάρι.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s