Και η μείωση των επικουρικών στα προαπαιτούμενα των δόσεων

Και η μείωση των επικουρικών στα προαπαιτούμενα των δόσεων

Η  εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στα ασφαλιστικά Ταμεία, η οποία θα οδηγήσει σε σταδιακή μείωση των επικουρικών συντάξεων και άλλων παροχών, περιλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση των δύο επόμενων υποδόσεων του δανείου της τρόικας. Σαφής αναφορά στο ζήτημα αυτό θα υπάρχει στο κείμενο του επικαιροποιημένου Μνημονίου, που θα οριστικοποιηθεί αύριο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η τελική λίστα των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση των υποδόσεων (1 δισ. ευρώ η κάθε μια) θα συζητηθεί και σήμερα στο Euroworking Group, αλλά θα διαμορφωθεί και θα επισημοποιηθεί αύριο από την Κομισιόν. Θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες μέρες, μαζί με το συνολικό κείμενο της συμφωνίας με την τρόικα.

Η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει για την εφαρμογή της «ρήτρας μηδενικού ελλείμματος» στους φορείς επικουρικής ασφάλισης. Απομένει η έκδοση σχετικών υπουργικών αποφάσεων και η ψήφιση ορισμένων διατάξεων που θα εξειδικεύουν το μέτρο  για τα επιμέρους Ταμεία. Οι διαδικασίες αναμένεται ότι θα ολοκληρωθούν πριν από την 1η Ιουλίου.

Θα ακολουθήσει σταδιακή μείωση των  επικουρικών συντάξεων στα ελλειμματικά ταμεία, η οποία θα γενικευθεί από την 1η Ιανουαρίου 2015.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s