Aσ΄Πρόσεχαν !!

Έρχεται «σφαγή» στο MEGA! Η διοίκηση προχωρά σε μπαράζ απολύσεων 150 ατόμων και μεγάλες περικοπές μισθών

Πως δικαιολογεί ο Παναγιωτόπουλος την χαμένη πρωτιά του δελτίου από τον ANT1

«Σφαγή» έρχεται στο Mega Channel καθώς όπως όλα δείχνουν η διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού έχει πλέον πάρει την απόφαση για σαρωτικές αλλαγές , για δεκάδες απολύσεις και δραματικές μειώσεις μισθών όσων «τυχερών» θα καταφέρουν να παράμείνουν στα πόστα τους.

Το προσωπικό σύμφωνα με πληροφορίες συζητείται να μειωθεί κατά 100 με 150 άτομα ενώ την ίδια ώρα αναζητούνται νέα πρόσωπα για το δελτίο ειδήσεων που θα καταφέρουν να σταματήσουν την πτωτική του πορεία στην τηλεθέαση και θα το θέσουν και πάλι σε τροχιά πρωτιάς.

Στόχος είναι να μπορέσει το Mega να γίνει εκ νέου ένα ανταγωνιστικό κανάλι, που θα δίνει έμφαση στο ελληνικό πρόγραμμα. Παραμένει, όμως, ανοικτό το ζήτημα των χρημάτων που θα χρειαστεί ο σταθμός αυτήν τη χρονιά.

Την ίδια ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος με άρθρο του στο aixmi.gr επιχείρησε να υπερασπιστεί τον ρόλο του στη διεύθυνση του δελτίου ειδήσεων του σταθμού συγκρίνοντας το μάλιστα μόνο με τα κορυφαία δίκτυα της Βρετανίας και των ΗΠΑ (!) ωστόσο στο κείμενο του δεν απάντησε στην ουσία του προβληματισμού για την ενημέρωση και γιατί το δελτίο του MEGA έχασε την εμπιστοσύνη των τηλεθεατών.

Αντίθετα ουσιαστικά παραδέχτηκε την θεωρεία του ισχυρού Lead in, λέγοντας στην ουσία ότι η πρωτιά του MEGA τα τελευταία οκτώμισι χρόνια, οφειλόταν αποκλειστικά στα σίριαλ της Έλανας Ακρίτας, τοποθετώντας σε δεύτερη μοίρα το περιεχόμενο και τη δουλειά των ανθρώπων του δελτίου.

Δηλαδή , ο διευθυντής ειδήσεων του μεγάλου καναλιού υποστηρίζει ότι τώρα που το δελτίο είναι δεύτερο φταίει μόνο το lead in και η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον τομέα της ψυχαγωγίας που δεν φροντίζει να τοποθετήσει ένα ελκυστικό πρόγραμμα για να του δώσει ώθηση.

Στο ΔΣ της Τηλέτυπος πάντως οι μέτοχοι συμφώνησαν πως πρέπει να γίνουν δραματικές αλλαγές για να καταφέρει το κανάλι να πάρει και πάλι τα ηνία της ενημέρωσης ενώ ταυτόχρονα πως θα πρέπει η διεύθυνση να προχωρήσει σε γενναίες περικοπές και απολύσεις πάνω από 100 ατόμων από τους συνολικά 500 εργαζόμενους του σταθμού , ώστε να είναι βιώσιμο το business plan την εταιρίας για το βραχυπρόθεσμο μέλλον.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε πως πρέπει να γίνει νέα μείωση στις αποδοχές της ελίτ των δημοσιογράφων του δελτίου ειδήσεων, ώστε να προσεγγίσουν εκείνες των υπόλοιπων σταθμών. Ακόμη, οι μέτοχοι φέρονται να συμφώνησαν πως πρέπει να γίνουν αλλαγές στο δελτίο ειδήσεων, με αντικατάσταση της Όλγας Τρέμη και αναζήτηση γενικότερα ενός φθηνότερου μοντέλου.

Η Μαρία Σαράφογλου, δημοσιογράφος του καναλιού, αλλά και η Σία Κοσιώνη είναι στις πρώτες επιλογές. Για το πρόγραμμα επισημάνθηκε πως οι παραγωγές πρέπει να έχουν ακόμη πιο χαμηλό κόστος και, όσο είναι εφικτό, να συνεχίσουν να μεταδίδονται επαναλήψεις.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s