Στους πέντε ουρανούς ο Πολύδωρας, έγινε αρχηγός κόμματος όπως ονειρευόταν για πολλά χρόνια – Νέος όροφος στη «γαλάζια πολυκατοικία»

Ανακοίνωσε με το Χρ. Ζώη την «Ενωση για την Πατρίδα και το Λαό» – Ποιός είναι ο επόμενος;

Ο κ. Πολύδωρας  είχε τον πρώτο λόγο στην παρουσίαση του νέου κόμματος με έμβλημα την -αντιαισθητική ομολογουμένως- ασπίδα. Πράγμα λογικό, σε όσους γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις. Ποτέ ο Βύρων δεν έκρυψε τις αρχηγικές του φιλοδοξίες στη Νέα Δημοκρατία, όσο κι αν το ταπεραμέντο του και η ιδιορρυθμία του τον απομάκρυναν σταδιακά από το θρόνο της μεγάλης δεξιάς παράταξης
Πλέον όμως ο Βύρων Πολύδωρας μπορεί να θεωρεί εαυτόν αρχηγό κόμματος, έστω και …συνεταιρικά με το Χρήστο Ζώη.

Στη σημερινή παρουσίαση του «Ενωση για την Πατρίδα και το Λαό» ο κ. Πολύδωρας δήλωσε πως «θέλουμε να ανταποκριθούμε σε κάτι νέο και ελπιδοφόρο και μαχητικό, να υποδεχθούμε τους δυσαρεστημένους από τη ΝΔ κυρίως αλλά και από άλλα κόμματα. Υπάρχει ένας κόσμος που δεν έχει που να πάει, την απελπισία του την μετατρέπει σε οργή».

Επιτέθηκε, όμως, χωρίς να τον κατονομάσει στον πρόεδρο της ΝΔ όταν δέχθηκε ερώτηση γιατί καθυστέρησε να φύγει από τη ΝΔ ψηφίζοντας εν τω μεταξύ μνημονιακούς νόμους: «Άλλοι έφευγαν από το κόμμα ή έριχναν το κόμμα από την κυβέρνηση, άλλοι ίδρυαν πανηγυρικά κόμματα για σκοπιμότητες μυστήριες. Εγώ ήμουν στρατιώτης. Για τα χρόνια της τραγωδίας τώρα, με σφιγμένα τα δόντια ψήφισα ότι ψήφισα ελπίζοντας ύψωση του εθνικού φρονήματος και όχι σε μόνο ρόλο για την κυβέρνηση να μεταφέρει τα τοκάκια στους τοκογογλύφους. Εξελέγη η κυβέρνηση και εγώ με σύνθημα την αναδιαπραγμάτευση η οποία θάφτηκε. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η φορολόγηση των ακινήτων. Είδα να μας πακετάρουν σαν λαό ακτημόνων και αστέγων. Είχα έναν φόβο όταν καταψήφιζα μήπως δεν με διαγράψουν. Άλλον έναν φόβο μήπως παρασύρω κι άλλους και έριχνα την κυβέρνηση γιατί δεν είμαστε έτοιμοι».

Ο Βύρων Πολύδωρας επιτέθηκε στους Γερμανούς για την συμπεριφορά τους και τις πρόσφατες δηλώσεις ότι με την Ελλάδα πρέπει να ασχοληθεί η Διεθνής Τράπεζα όπως στον τρίτο κόσμο: «Αυτό είναι ουνικός ιδεαλισμός είναι η οίηση και αλαζονεία. Άλλωστε ήταν μία βυζαντινή πριγκήπισσα η Θεανώ που τους έμαθε να τρώνε με μαχαίρι και πηρούνι».

Αναφερόμενος στον χαρακτήρα του κόμματος είπε: «Το κόμμα είναι Ευρωπαικό μεν αντιμνημονιακό δε. Έτσι παρακάμπτουμε τα διλήμματα. Δεν τίθεται για εμάς θέμα μέσα ή έξω από την ΕΕ, δεν τίθεται θέμα ευρώ ή δραχμή. Είναι διλήμματα ανελεύθερα και προθύστερα. Το κόμμα συνιστά προσκλητήριο προς όλους τους πατριώτες δηλαδή προς όλους τους Έλληνες. Βασικός κορμός είναι το προυπάρχον κόμμα του Χρήστου Ζώη. Διαιωνίζουμε ένα πνεύμα ελληνικό πατριωτικό, λαικό δημοκρατικό. Θα μπορούσε να λέγεται αμαγαλματοποίηση που προκύπτει από την σφυρηλάτηση όλων στους κοινούς αγώνες για την δημοκρατία».

Επιτέθηκε στους τραπεζίτες και το χρηματοπιστωτικό σύστημα: «Θέλουμε να ξαναζωντανέψει η πολιτική που μας υπεξαίρεσαν οι τραπεζίτες, τα λυκόρνεια του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Είναι κομπάρσος η πολιτική προ των ονύχων των τραπεζιτών. Δεν νοείται σωτηρία των δημοσιονομικών μεγεθών με θάνατο του λαού, είναι παραδοξότητα. Η σεισάχθεια είναι επίκαιρη, να σπάσουμε τις αλυσσίδες του δανείζεσθε επί σώμασι».

Ο κ. Πολύδωρας ζήτησε διαγραφή χρέους κατά το πρότυπο της Γερμανίας το 1953 και πρόσθεσε ότι: «Υπάρχουν και τα ευρωπαικά και διεθνή δικαστήρια αν αρνηθούν οι δανειστές».

Ο κ. Πολυδωρας ζήτησε να καταργηθεί άμεσα το χαράτσι, να προχωρήσει η κάθαρση με όλες τις λίστες τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών υποστήριξε ότι πρέπει να καθιερωθεί η εξάντληση της τετραετίας της Βουλής.

Χρ, Ζώης: Να ελευθερωθεί η κοινωνία και η σκέψη μας.

Ο κ. Χρήστος Ζώης από τη πλευρά του είπε ότι «χρειάζεται κουζουλάδα για να πάμε τα πράγματα μπροστά εμείς διαθέτουμε την αποφασιστικότητα και την γνώση. Για μας είναι μία νέα φάση αγώνα. Η κρίση, οι συνέπειες των απάνθρωπων προγραμμάτων έχουν οδηγήσει όλους του έλληνες σε περιπέτειες. Πήραμε την σωστή απόφαση. Ο στόχος που είχαμε με τη Νέα Μέρα παραμένει: η αφύπνιση υγειών δυνάμεων και η διαμόρφωση ενός σχεδίου για την ανασυγκρότηση της χώρας.

Το προσκλητήριο είναι για όλους τους Έλληνες, ποτέ δεν κρύψαμε την πολιτική μας καταγωγή, αλλά στην πορεία συναντηθήκαμε με πολλούς και προσκαλούμε όλους ανεξαρτήτως παρελθόντος και πολιτικής καταγωγής. Αυτό που ζούμε είναι συνθήκες πολέμου, με ανεργία 60% στους νέους, με συσίτια. Η χώρα είναι ντε φάκτο προτεκτοράτο, η κοινοβουλευτική δημοκρατία λειτουργεί τύποις. Όλα έρχονται έτοιμα και διεκπεραιόνονται από την βουλή και παίρνουν την άγουσα για την τύποις εκτελεστικλή εξουσία». Έκλεισε με μία φράση του Κονδύλη «αν ο ελληνισμός θέλει να επιβιώσει πρέπει να απαλλαγεί από την πρακτική του παρασιτικού καταναλωτισμού αλλιώς είναι αναπόφευκτη η πτώση στα χαμηλότερα επίπεδα του διεθνούς καταμερισμού εργασίας, η καταχρέωση και η πολιτικοστρατιωτική εξάρτηση».

Οι κ.κ. Πολύδωρας και Ζώης απάντησαν και στις χθεσινές δηλώσεις του κ. Πάνου Καμμένου. Ο μεν Πολύδωρας είπε ότι δεν μας περισσεύουν δυνάμεις να σπαταλήσουμε σε τριβές με άλλες δυνάμεις. Ο κ. Ζώης ήταν πιο αιχμηρός και προκάλεσε τον κ. Καμμένο να βρει «έστω και μία δήλωσή μου που να υπαινίσσεται ότι ζητούσα να γυρίσω στη ΝΔ, αν την βρει εγώ θα πάω σπίτι μου. Εάν όμως δεν αποδείξει αυτό που είπε και αποδειχθεί συκοφαντία τον καλώ να πάει εκείνος σπίτι του».

Στο πάνελ μαζί τους ήταν οι δύο βουλευτές της Νέας Μέρας κ. Νίκος Σταυρογιάννης που είναι υποψήφιος δήμαρχος Λαμιαίων και ο κ. Γιάννης Κουράκος

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s