Ο Κώστας Καραμανλής αποκαθιστά τις σχέσεις του με τον Ρουσόπουλο και εγκαταλείπει την πολιτική ζωή

Πριν φει ετοιμάζεται αποφάσισε να μιλήσει με… βιβλίο φωτιά! Αποκαλύπτει τους λόγους για τους οποίους «χάρισε» την πρωθυπουργία στον Γιώργο Παπανδρέου

Έτοιμος να αποχωρήσει από την πολιτική είναι ο Κώστας Καραμανλής, αφού πρώτα μιλήσει για όσα εδώ και μια πενταετία κρατά το στόμα του ερμητικά κλειστό.

Ο πρώην πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες σκέπτεται να εκδώσει βιβλίο στο οποία θα κάνει μια ιστορική καταγραφή της περιόδου που ήταν πρωθυπουργός, όσο και για τα 12 χρόνια που έμεινε στο τιμόνι της ΝΔ.

Ο Κώστας Καραμανλής γνωρίζει ότι το βιβλίο αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα κείμενο που θα δώσει τροφή σε πολιτικές αντιπαραθέσεις και κυρίως δεν θέλει να κατηγορηθεί για προσπάθεια αποσταθεροποίησης. Γι’ αυτό και θα προσέξει πολύ το χρόνο στον οποίο θα γίνει η έκδοση.

Επίσης, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, ενδεχομένως η έκδοση του βιβλίου του πρώην πρωθυπουργού, να προχωρήσει μόνο αν και εφόσον αποφασίσει να αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική, δηλαδή να μην είναι υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες εκλογές.

Πάντως στην προσπάθεια του πρώην πρωθυπουργού θα συνεισφέρει και ο δημοσιογράφος και πρώην υπουργός Θοδωρής Ρουσόπουλος. Οι σχέσεις των δύο ανδρών έχουν αποκατασταθεί πλήρως εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον και οι συναντήσεις στο γραφείο του Κώστα Καραμανλή είναι πολύ συχνές.

Στενοί συνεργάτες της πρωθυπουργίας Καραμανλή, που βρέθηκαν στο Μαξίμου, όπως ο Γιάννης Αγγέλου, ο Ευάγγελος Αντώναρος, αλλά και ο Προκόπης Παυλόπουλος, είναι έτοιμοι να συνδράμουν στην προσπάθεια συγγραφής του βιβλίου από τον πρώην πρωθυπουργό. Άλλωστε ένα τέτοιο εγχείρημα χρειάζεται πολλές μαρτυρίες και πολλή δουλειά από τους ανθρώπους που είχαν ρόλο στην περίοδο της κυβέρνησης Καραμανλή.

Εδώ και πέντε χρόνια ο Κώστας Καραμανλής αποφεύγει οποιαδήποτε δήλωση ή πολιτική παρέμβαση. Όσοι αναρωτιούνται για όσα τον οδήγησαν στην απόφαση να εγκαταλείψει την πρωθυπουργία το 2009, ίσως πάρουν την απάντησή τους αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες.

exedra.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s