Κατάσχεση 56 σπιτιών την ημέρα

Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν τη θλιβερή πραγματικότητα

Κατάσχεση 56 σπιτιών την ημέρα

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 56 σπίτια την ημέρα βγαίνουν στο σφυρί! Αξιοσημείωτα είναι τα στοιχεί απου δείχνουν ότι σε σχέση με το περσινό δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου, οι πλειστηριασμοί ακινήτων σημειώνουν αύξηση κατά 26,3% αφοόυ πέρυσι η εφορία έβγαλε σε δημοπρασία 11.240 ακίνητα στο σύνολο.

Εκρηκτική είναι και η άνοδος που σημειώνεται στις κατασχέσεις σε χέρια τρίτων. Το πιο χαρακτηριστικό είναι ότι στο πρώτο δεκάμηνο του 2013, ο αριθμός τους διπλασιάστηκε φτάνοντας τις 11.883 τον Οκτώβριο έναντι 5.592 τον Ιανουάριο. Οι περισσότερες καταγράφονται στη ΔΟΥ Β’ Ηρακλείου με 1.052 κατασχέσεις σε χέρια τρίτων. Ακολουθούν η ΦΑΕΕ Πειραιά με 793, η ΔΟΥ Κοζάνης 592, η ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων με 504.

Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών προκύπτει ότι από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο του 2013, οι φορολογικές αρχές άσκησαν ποινικές διώξεις σε ΄βαρος 22.613 οφειλετών του Δημοσίου, οι οποίοι μαζί με αυτούς, στους οποίους επιβλήθηκαν κατασχέσεις αγγίζουν τους 156.758.Σημειώνεται ότι τα χρήματα που εισέπραξαν τα κρατικά ταμεία από τα ληξιπρόθεσμα χρέη έφτασαν το 1,5 δισ. ευρώ.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s