Ξεκάθαρα μηνύματα στο Μέγαρο Μαξίμου από βουλευτές

«Δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσουμε νέα μέτρα – Ας πάμε σε εκλογές»

 

 

Στο κόκκινο η ένταση στο τρίγωνο Μαξίμου, Υπουργείο Οικονομικών, Βουλή, καθώς η τρόικα έρχεται στην Αθήνα επιμένοντας ότι το χρηματοδοτικό κενό δεν μπορεί να καλυφθεί παρά μόνο με νέα μέτρα.

Και μπορεί το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και το υπουργείο οικονομικών να επιμένουν ότι δεν θα δεχθούν νέα μέτρα,γνωρίζουν όμως πολύ καλά ότι η διαπραγμάτευση είναι τρομερά δύσκολη με τους εταίρους-όπως φάνηκε και στις συναντήσεις του πρωθυπουργού στις Βρυξέλες -να αφήνουν την Ελλάδα στα χέρια της τρόικας νίπτοντας τα δικά τους.

Ούτε κάν η δραματική επισήμανση της πολιτικής αστάθειας δεν συγκίνησε την Α. Μέρκελ και τους υπόλοιπους ευρωπαίους ηγέτες. Την ίδια στιγμή ο κυβερνητικός σχηματισμός βρίσκεται αντιμέτωπος, ανοιχτά πλέον και με τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων που τον στηρίζουν με δυναμικότερη αυτή της ΝΔ.

Στις συναντήσεις της περασμένης εβδομάδας με το οικονομικό επιτελείο αλλά και άλλους κυβερνητικούς παράγοντες οι βουλευτές της ΝΔ ήταν κάθετοι. «Δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσουμε νέα μέτρα. Ας πάμε σε εκλογές». Τα μηνύματα που φτάνουν ευθέως πλέον στο γραφείο του πρωθυπουργού είναι δραματικά.

Υπ αυτές τις συνθήκες επανεξετάζεται  ο φόρος ακινήτων αλλά όλοι γνωρίζουν ότι η κίνηση είναι απλώς κίνηση πρόσκαιρου κατευνασμού των βουλευτών χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα και κυρίως χωρίς ουσιαστικές αλλαγές.

Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί μεγάλη ένταση ενώ καθημερινή είναι πλέον η επικοινωνία Σαμαρά -Βενιζέλου σε μια προσπάθεια να προληφθούν κινήσεις των αντιδρούντων βουλευτών οι οποίοι το τελευταίο διάστημα έχουν συσπειρωθεί σε μεγάλες ομάδες προβάλλοντας το αίτημα για μη λήψη νέων μέτρων.

Η εκτέλεση των χρυσαυγιτών στο Ν. Ηράκλειο ήρθε να προσθέσει νέα ένταση και πολλούς φόβους για την πολιτική και κοινωνική ομαλότητα τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

Ο Νοέμβριος θα είναι τελικά ένας καθοριστικός μήνας για την πορεία των ελληνικών πραγμάτων και πιθανότατα θα καθορίσει και τις δυνατότητες επιβίωσης του κυβερνητικού σχηματισμού αλλά και τον χρόνο των εκλογών .

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s