Χθες πέθανε το success story. Σύσκεψη στο Μαξίμου

Αναζητούν τρόπους να περιορίσουν τη ζημιά από τις εκθέσεις του ΔΝΤ, της Κομισιόν και της Βουλής

Χθες πέθανε το success story. Σύσκεψη στο Μαξίμου

Αντιμέτωπος με τη χειρότερη επικοινωνιακή κρίση κατά τη διακυβέρνηση της χώρας βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς μετά το χθεσινό μπαράζ εκθέσεων από ΔΝΤ, Κομισιόν και το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, οι οποίες αποδομούν το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής στην οικονομία και δυναμιίζουν την προσπάθεια ανατροπής του αρνητικού κλίματος. Υπό αυτό το βαρύ κλίμα και μετά από μια μουδιασμένη απάντηση του ΥΠΟΙΚ αργά χθες έχει συγκληθεί σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου του οικονομικού επιτελείου υπό τον πρωθυπουργό.

Στόχος είναι να περιορισθεί η ζημιά από το μπαράζ των εκθέσεων και να οικοδομηθεί μια πειστική απάντηση προς όλους και να στηθεί ανάχωμα στα αντιπολιτευτικά πυρά που θα δεχθεί η κυβέρνηση.

Το ΔΝΤ, το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής και η Κομισιόν χτυπούν σε τρια διαφορετικά αλλά καίρια σημεία την ακολουθούμενη πολιτική αφήνοντας έκθετο τον Γιάννη Στουρνάρα και το επιτελίο συμβούλων του πρωθυπουργού.

Οι επικοινωνιακοί χειρισμοί των θεμάτων από την κυβέρνηση και η υπερτροφοδοσία των media με σενάρια και διαρροές από τον Γιάννη Στουρνάρα καλλιέργησαν μεγάλες προσδοκίες, οι οποίες απεικονιστηκαν ακόμα και στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου. Η διάψευση των προσδοκιών όμως προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις τόσο σε πολιτικό επίπεδο, όσο και σε κοινωνικό δυναμιτίζοντας το κλίμα και πλήττοντας την αξιοπιστία του πρωθυπουργού.

Οι εισηγήσεις της Κομισιόν για αυξήσεις σε φόρους, τα νέα μέτρα 6,5 δισ. που ζητά το ΔΝΤ για την επόμενη τριετία (τα 2,9 για το 2014) και το άδειασμα του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής στον Γιάννη Στουρνάρα δεν αφήνουν κανένα περιθώριο ελιγμού στο οικονομικό επιτελείο.

Το μπαράζ αυτό αποκαλύπτει μια γιγαντιαία προσπάθεια δημιουργίας εικονικής πραγματικότητας από το Μαξίμου και τον Γιάννη Στουρνάρα στην οποία συμμετείχαν και media τα οποία έπαιζαν κατά κόρων τα σενάρια που διοχέτευε το ΥΠΟΙΚ και βοηθούσαν στην ύφανση του σκηνικού.

Αντιλαμβανόμενος τα πολλαπλά πλήγματα που υπέστη χθες η κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα ο Αντώνης Σαμαράς καλεί το οικονομικό επιτελείο σε μια προσπάθεια «damage control» ώστε να ΄σωσουν οτιδήποτε….αν σώζεται και να ετοιμάσουν μια κατά το δνατόν πειστική απάντηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα επιστρατευθούν οι «φίλοι» της Ελλάδας στις Βρυξέλλες και θα ζητηθεί ενεργός στήριξη από την Κομισιόν ώστε να αποκατασταθεί η ομαλότητα και το γόητρο της κυβέρνησης.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s