Μέρκελ: Οι υπεύθυνοι για την κρίση στην Ελλάδα την έχουν κοπανήσει!

Eπί 75 λεπτά απαντούσε σε ερωτήσεις 150 επιλεγμένων ψηφοφόρων

Μέρκελ: Οι υπεύθυνοι για την κρίση στην Ελλάδα την έχουν κοπανήσει!

«Οι υπεύθυνοι για την κρίση στην Ελλάδα την έχουν κοπανήσει και την πληρώνουν οι απλοί Έλληνες πολίτες που σηκώνουν όλο το φορτίο» τόνισε η Α. Μέρκελ η οποία επί 75 λεπτά απαντούσε σε ερωτήσεις 150 επιλεγμένων ψηφοφόρων.

Δύο εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές και στην καλύτερη τηλεοπτική ζώνη από πλευρά τηλεθέασης η Άγκελα Μέρκελ δεν ξέφυγε από τη γνωστή τακτική της να δεσμεύεται όσο γίνεται λιγότερο και να δίνει αόριστες απαντήσεις.

Η συζήτηση με τους πολίτες εστιάστηκε και στη διάσωση του ευρώ. Η Μέρκελ υπερασπίστηκε την μέχρι τώρα πολιτική της σκληρής λιτότητας, παράλληλα όμως έδειξε κατανόηση για την κριτική που εισπράττει από τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

Για τα πλακάτ στις διαδηλώσεις που την εμφανίζουν με ναζιστική στολή η καγκελάριος είπε ότι «καμιά φορά η κριτική δεν γίνεται με τρόπο αντικειμενικό. Εδώ πρέπει να δείχνουμε κατανόηση…καμιά φορά συγκεντρώνω πάνω μου τα πυρά….ορισμένοι άνθρωποι σε αυτές τις χώρες υποφέρουν και είναι πολύ θυμωμένοι… καλύτερα διαμαρτυρίες παρά σιωπή, ειδάλλως η πολιτική δεν θα άγγιζε τους ανθρώπους». Πάντως η καγκελάριος επέμενε ότι οι χώρες με δημοσιονομικά προβλήματα θα πρέπει να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις και να συμβάλουν έτσι στη σταθεροποίηση του ευρώ. Και τόνισε ότι είναι ευρωπαία με όλη την καρδιά της. «Θέλω να παραμείνει σταθερό το ευρώ. Είμαι σίγουρη ότι η καρδιά μου χτυπά με ενθουσιασμό για τους ανθρώπους στην Ευρώπη».

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s