Πιό κοντά σε ατύχημα …

Παρέμβαση Ρεν οδηγεί πιο κοντά σε… ατύχημα

Κόντρα με Σόιμπλε επιθυμεί επιτάχυνση των διαδικασιών για το ελληνικό χρέος. Επανέρχεται το σεναριο βομβιστή αυτοκτονίας

Παρέμβαση Ρεν οδηγεί πιο κοντά σε... ατύχημα

Το σενάριο για επίσπευση των διαδικασιών αξιολόγησης της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους της Ελλάδας επιβεβαιώνει με δηλώσεις του ο Όλι Ρεν αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «Οι διεθνείς πιστωτές θα επιταχύνουν το έργο της αξιολόγησης της βιωσιμότητας του χρέους». Παράλληλα ο Ευρωπαίος επίτροπος διέψευσε τα δημοσιεύαμτα των FT και του Reuters περί πρότασης για τη μεταβίβαση της διαδικασίας τιτλοποίησης των ακινήτων του Δημοσίου σε μία εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο.

Το Sofokleousin.gr από νωρίς σήμερα έχει αποκαλύψει σχεδιασμούς και μεθοδεύσεις των πιστωτών της χώρας (πλην της ΕΕ) για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επίλυση των ζητημάτων ώστε να τερματιστούν οι πολιτικές λιτότητας που έχουν στεγνώσει τις αγορές και οδηγούν σε βίαιη αναδιανομή εισοδήματος και πάγωμα της αναπτυξιακής διαδικασίας.

Η τοποθέτηση Ρεν έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την προσέγγιση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος προσπαθεί να θέσει το θέμα στις καλένδες και αποκαλύπτει ότι το ρήγμα δεν είναι μόνο μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανίας αλλά και στο εσωτερικό της Κομισιόν.

Η συγκυρία που έχει διαμορφωθεί είναι δίκοπο μαχαίρι γαι την ελληνική κυβέρνηση η οποία έχοντας καθυστερήσει να λάβει θέση επί των εξελίξεων τώρα καλείται να διαλλέξει στρατόπεδο, επιλέγοντας παράλληλα και… εχθρούς.

Σε αυτό το πλαίσιο το Sofokleousin.gr αποκάλυψε σχέδιο που επεξεργάζονται διεθνή think tanks υπό τον τίτλο «η ώρα των 50 λεπτών» βάσει του οποίου στόχος είναι να εξαντληθούν τα χρονικά και οικονομικά περιθώρια ώστε η Ευρωζώνη και η Γερμανία να έρθουν προ των ευθυνών τους σε χρόνο που δεν θα μπορούν παρά να λάβουν τις απαραίτητες πολιτικές αποφάσεις.

Το σενάριο αυτό «παντρεύεται» με το σχέδιο «βομβιστή αυτοκτονίας» το οποίο έχει επίσης αποκαλύψει το Sofokleousin.gr και το οποίο επανέρχεται στο προσκήνιο.

Το σενάριο αυτό έχει συζητηθεί πολλάκοις και έχουν εξεταστεί οι διαφορετικές εκφάνσεις του με βάσει τις επιπτώσεις και τη δυναμική της έκρηξης.

26 Ιουλίου 2012 Ψάχνουν «βομβιστή αυτοκτονίας»

7 Ιανουαρίου 2013 Ο Μπερλουσκόνι μπορεί να μας σώσει. Τα μοντέλα δεν λειτουργούν

22 Ιουλίου 2013 Φόβοι για ελληνικό ατύχημα, παράθυρο ευκαιρίας για Σαμαρά

26 Ιουλίου 2013 Πήραν το μήνυμα, αλλά έχασαν τον μπούσουλα

Οι δηλώσεις Ρεν και το εκρηκτικό πολιτικό κλίμα στη Γερμανία αποκαλύπτουν τηνένταση των παρασκηνιακών διεργασιών και την προσπάθεια των σκληροπυρηνικών της Ευρώπης να «κάψουν» σενάρια θέτοντάς τα επί τάπητος σε νεκρό χρόνο.

Η τρόικα των πιστωτών χρειάζεται πρώτα να διαπιστώσει τα γεγονότα «και στη συνέχεια να καταλήξει ως προς το τι συμπληρωματικές χρηματοδοτικές ανάγκες υπάρχουν», δήλωσε ο Ολι Ρεν στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια οικονομικής διάσκεψης στο χωριό Αλπμπαχ της Αυστρίας.

 Η διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους κατά το 2015 και 2016 αποτελεί προτεραιότητα, δήλωσε προσθέτοντας ότι η τρόικα θα επιταχύνει το έργο της από τον Σεπτέμβριο και θα διατυπώσει συγκεκριμένες προτάσεις αμέσως μετά.

 Ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, διέψευσε δημοσιεύματα των FT και του Reuters σύμφωνα με τα οποία υπάρχει μια πρόταση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) για την μεταβίβαση της διαδικασίας τιτλοποίησης των ακινήτων του Δημοσίου σε μία εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο.

 Ερωτηθείς σχετικά κατά την τακτική ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου, ο Σάιμον Ο’ Κόνορ υπογράμμισε ότι τέτοια πρόταση δεν έχει υιοθετηθεί ούτε από την Επιτροπή, ούτε από το Eurogroup, αλλά ούτε και τους υπόλοιπους εταίρους στην Τρόικα.

 Όπως τόνισε, η ιδιοκτησία του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, που είναι καθοριστικό στοιχείο στις προσπάθειες της Ελλάδας να διασφαλίσει τη χρηματοδότηση της για τη μείωση του χρέους, είναι και παραμένει αρμοδιότητα της ελληνικής κυβέρνησης και ειδικότερα της Εταιρείας Αξιοποίησης Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

 Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, στην επόμενη αξιολόγηση του προγράμματος που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες θα συζητηθεί η πρόοδος των ιδιωτικοποιήσεων και το πώς μπορεί να επιταχυνθεί η όλη διαδικασία.

Sofokleousin.GR

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s