«Ψαλίδι» στα εφάπαξ, μέχρι 27 Ιουλίου τα νέα ποσά

«Ψαλίδι» στα εφάπαξ, μέχρι 27 Ιουλίου τα νέα ποσά

 Μετά την πρόσφατη μείωση τους  κατά 38,5% τα εφάπαξ των συνταξιοδοτούμενων υπαλλήλων του Δημοσίου και ΝΠΔΔ θα υποστούν νέο άγριο κούρεμα, με την εφαρμογή των νέων διατάξεων για τον τρόπο υπολογισμού τους. Οι μειώσεις  θα είναι διαφορετικές ανά Ταμείο, καθώς  τα εφάπαξ θα διαμορφώνονται βάσει πολλών παραμέτρων, όπως η «συσσωρευμένη αξία» των εισφορών που έχουν καταβάλει οι ασφαλισμένοι, η οικονομική κατάσταση του Ταμείου, ο αριθμός των ενεργών ασφαλισμένων του και ο «συντελεστής βιωσιμότητας» του.

Τα κριτήρια υπαγορεύονται από τον μνημονιακού νόμο 4046/2012, ο οποίος επιβάλει μηδενισμό των ελλειμμάτων και  διακοπή κάθε κρατικής επιχορήγησης.

 Τα  ποσά που θα καταβάλλει κάθε Ταμείο θα καθοριστούν μέχρι τις 27 Ιουλίου, με τη λειτουργία της νέας τεχνικής βάσης υπολογισμού των εφάπαξ. Οι μειώσεις θα ισχύσουν από την επόμενη χρονιά.

Το μεγαλύτερο «ψαλίδισμα»  θα γίνει στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, όπου  τα εφάπαξ προβλέπεται ότι θα μειωθούν έως και κατά 82%(!). Εκτιμάται ότι  μετά τη διακοπή της κρατικής επιχορήγησης θα περιοριστούν σε 5.300 – 7.000 ευρώ, αντί των 40.000 ευρώ που καταβάλλονται κατά μέσο όρο τώρα και 60.000 που ήταν ο μέσος όρος πριν γίνει η μείωση  κατά 38,5%.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s