Ίσως η τελευταία ευκαιρία που τους δίνεται πριν βρεθούν στον γκρεμό παρέα!

Με μερεμέτια προχωρά η Αθήνα

Η νέα ελληνική κυβέρνηση, η κρίση στην Κύπρο, το πρόβλημα της ανεργίας στην Ευρώπη και το «ναι» της ΕΕ υπό προϋποθέσεις στη συνέχιση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία.

«Με μερεμέτια προχωρά η Αθήνα» είναι ο τίτλος σχολίου της Süddeutsche Zeitung, στο οποίο επισημαίνεται: «Στη νέα κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά συμμετέχει ένα κόμμα λιγότερο, αλλά δύο επιπλέον υπουργοί. Δεν πρόκειται για ένα εντυπωσιακό νέο ξεκίνημα. Κομματικά και περιφερειακά συμφέροντα δείχνουν ήδη από το ξεκίνημα του νέου κυβερνητικού σχήματος να παραμερίζουν τις επιταγές για λιτότητα. Βερολίνο και Βρυξέλλες, όμως, θα παραβλέψουν το γεγονός αυτό. Διότι πιο πολύ από μια συνέχεια του κυβερνητικού έργου με μερεμέτια φοβούνται νέες εκλογές με πιθανό νικητή το ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι τώρα τα δύο κόμματα, που με τη σπατάλη και το πελατειακό κράτος έφεραν τη χώρα στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα, θα προσπαθήσουν, χωρίς να τους ενοχλεί ένα τρίτο κόμμα, να απομακρύνουν την Ελλάδα από το γκρεμό. Και για να γίνει αυτό, τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και ο Ευάγγελος Βενεζέλος θα πρέπει να ξεπεράσουν τον εαυτό τους πολλές φορές. Ο χρόνος θα δείξει αν θα αξιοποιήσουν τελικά την -ίσως- τελευταία ευκαιρία που τους δίνεται.

Dw

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s