Όταν ο Κουβέλης «έριξε» για 20 λεπτά την κυβέρνηση. Όλο το παρασκήνιο

Τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού προσπαθούν να σώσουν την κυβέρνηση στην Ελλάδα

Ποιο το παρασκήνιο για τη στάση του Φώτη Κουβέλη και για όσα συνέβησαν λίγα λεπτά πριν την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών;

Το πιο σκοτεινό σημείο της χθεσινής κρίσιμης ημέρας για την χώρα αποκαλύπτεται με κάθε λεπτομέρεια αναφέρουν τα parapolitika.gr. Όταν οι φήμες ήθελαν τον κ. Κουβέλη να δηλώνει ότι δεν θα προσέλθει στην συνάντηση των αρχηγών, παρά μόνο εάν ανοίξει και πάλι η ΕΡΤ, οι πραγματικές διαστάσεις ήταν πολύ μεγαλύτερες αγγίζοντας κι αυτές του πολιτικού θρίλερ.

Ο Φώτης Κουβέλης μετά την συνάντησή του με τον Βαγγέλη Βενιζέλο στη Βουλή είχε συνάντηση με βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και κάποιους από τους στενούς τους συνεργάτες. Εκεί δέχτηκε εισηγήσεις και πιέσεις, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες ζητούσαν από τον Φ. Κουβέλη να τραβήξει στα άκρα το σχοινί, με όποιες συνέπειες κι αν είχε η κίνησή του αυτή για το μέλλον της χώρας, αρκεί να παραμείνει πιστός στις θέσεις του για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και την ανάκληση των απολύσεων.

Όταν έπεσε το «μαύρο» στην ΕΡΤ και οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν τις πρώτες πειρατικές τους εκπομπές βουλευτές και συνεργάτες του Φ. Κουβέλη υποστήριζαν και μάλιστα με δημόσιες εμφανίσεις τους ότι θα κάνουν τα πάντα για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και δεσμεύονταν στον τηλεοπτικό αέρα και σε συνεντεύξεις τους ότι δεν θα επιτρέψουν απολύσεις.

Ο Φώτης Κουβέλης δέχτηκε για αρκετή ώρα τις πιέσεις των συνεργατών του και σχεδόν είχε πειστεί, όταν ενημερώθηκε ότι ήδη έχουν γίνει γνωστές οι προθέσεις του στο Μαξίμου. Το γεγονός των διαρροών αυτών φαίνεται ότι άλλαξε άρδην το κλίμα στη ΔΗΜΑΡ. Για 20λεπτά ωστόσο Σαμαράς και Βενιζέλος επιχειρούσαν να βρουν τρόπο για να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές με το νομικό επιτελείο του Μαξίμου να παίρνει φωτιά στην κυριολεξία, αφού θεωρούσαν βέβαιη την αποχώρηση του Φ. Κουβέλη από την κυβέρνηση.

Μάλιστα, βρισκόταν σε ετοιμότητα και όλο το επιτελείο του Μαξίμου προκειμένου να ολοκληρωθεί η προετοιμασία για εκλογικό διάγγελμα του πρωθυπουργού, εάν χρειαζόταν.

Τα πράγματα έδειξαν να αλλάζουν μετά από αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες του κ. Κουβέλη, τόσο με το Μαξίμου για να επιβεβαιώσουν τις προθέσεις τους, όσο και του αρχηγού της ΔΗΜΑΡ με τα στελέχη, τους συνεργάτες και τους βουλευτές του. Επικράτησαν ωστόσο άλλες λογικές και πολιτικές που προφανώς υπήρχαν στη ΔΗΜΑΡ και επείσθη τελικά ο κ. Κουβέλης να πάει στη σύσκεψη κάνοντας στροφή 180 μοιρών.

Διαβάστε ποιοι οι αποκαλυπτικοί διάλογοι Βενιζέλου-Σαμαρά στη σύσκεψη.

Πηγή: http://www.fimes.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s