Εμπλοκή στο Μαξίμου, ορατές οι κάλπες

Έκτακτη σύγκληση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ Καλούνται οι υπουργοί στο Μ. Μαξίμου

Εμπλοκή στο Μαξίμου, ορατές οι κάλπες

Ολα τα ενδεχόμενα είναι πλέον ανοιχτά για το μέλλον του κυβερνητιού σχήματος και την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Συγκαλούνται εκτάκτως οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, για να επανεκτιμήσουν την κατάσταση και τις προτάσεις που έθεσε επί τάπητος ο Αντώνης Σαμαράς

Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες καθώς οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί κατέληξαν σε φόρμουλα λύσης για το ζήτημα της ΕΡΤ και τη λειτουργία της κυβέρνησης. Ολα θα τεθούν όμως υπό την κρίση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, οι οποίες καλούνται στην ουσία να αποφασίσουν για ιστορικό συμβιβασμό ή προσφυγή στις κάλπες.

 Το κλίμα παραμένει εκρηκτικό και διατυπώνονται ξανά αμφιβολίες για το αν θα υπάρξει τελικώς συμφωνία. Οι συνεδριάσεις των ΚΟ του ΠαΣοΚ και της ΔΗΜΑΡ, ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας αναμένεται να ανακοινώσει το Συμβούλιο της Επικρατείας, την οποία όμως δεν θα λάβουν υπόψην τους οι αρχηγοί.

Πηροφορίες αναφέρουν ότι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έχουν ζητήσει λύση που περιλαμβάνει αντικατάσταση του πρωθυπουργού.

Φεύγει η Δημάρ από την κυβέρνηση; 

 Πολύ πιθανή θεωρείται πλέον η αποχώρηση  της ΔΗΜΑΡ από το κυβερνητικό σχήμα, η οποία θα αναγκάσει μάλλον  το ΠΑΣΟΚ να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο, με αποτέλεσμα την αναγκαστική προσφυγή στις κάλπες.

Αν και το επίμαχο θέμα φαίνεται να είναι η  ΕΡΤ, ο κ. Κουβέλης  και οι επιτελείς της ΔΗΜΑΡ εστιάζουν ουσιαστικά στον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης.

Η έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την ΕΡΤ ήταν η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι»,  σε μια σειρα πράξεων και μονομερών ενεργειών, οι οποίες υποδηλώνουν λογική μονοκομματικής διακυβέρνησης εκ μέρους  του κ. Σαμαρά και της ΝΔ

Η ενημέρωση στο συγκεκριμένο θέμα θα είναι διαρκής

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s