Πορεύεται μόνος ο Σαμαράς: Τον αδειάζουν Παπούλιας, Βενιζέλος, Κουβέλης

Πορεύεται μόνος ο Σαμαράς: Τον αδειάζουν Παπούλιας, Βενιζέλος, Κουβέλης

 

Ούτε βήμα πίσω δεν είναι διατεθειμένοι να κάνυν Βενιζέλος και Κουβέλης από τη θέση τους για την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ στην προτεραία κατάσταση, ανάκληση της ΠΝΠ και αναδιάρθρωση εν συνεχεία. Ετσι η πρόταση του πρωθυπουργού που πατούσε πάνω στη ντε-φάκτο διάλυση της ΕΡΤ πέφτει στο κενό και οι πρόωρες εκλογές παραμένουν στο παιχνίδι. ΤΟ κλίμα επιβαρύνουν οι συντονισμένες διαρροές από κύκλους της προεδρίας της Δημοκρατίας που κινούνται στη βάση αυτών που έχουν θέσει Βενιζέλος, Κουβέλος και Τσίπρας, με τον πρόεδρο να ζητά αναδιάρθρωση εν λειτουργία.

 

Το υψηλό πολιτικό κόστος, οι διεθνείς αντιδράσεις και η απειλή αναζωογόνσης του δικιμματισμού είναι τα βασικά προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν Βενιζέλος και Κουβέλης και αναγκάζουν το Μαξίμου να επανεξετάσει του αρχικούς σχεδιασμούς.

 

Το θέμα της ΕΡΤ θα τεθεί και στη συνάντηση Στουρνάρα-τρόικας σήμερα, όπου η στάση ΔΝΤ και Κομισιόν είναι εκ διαμέτρου ντίθετη με τα όσα διαρρέει το περιβάλλον του υπουργού.

 

Εν συνεχεία για το θέμα θα συσκευφθούν οι πολιτικοί αρχηγοί τη Δευτέρα το απόγευμα στις 18:00, ενώ παράλληλα θα βρίσκεται σε εξέλιξη και η συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την προσφυγή αναστολής εκτέλεσης της ΠΝΠ, που κατέθεσε η ΠΟΣΠΕΡΤ.

 

Η τοποθέτηση του Κάρολου Παπούλια μέσω διαρροών, παρά την υπογραφή από την πλευρά της ΠΝΠ δείχνει ότι ο πρόεδρος αποφάσισε να παίξει ενεργό ρόλο στις εξελίξεις, αφήνοντας μόνο τον Αντώνη Σαμαρά.

 

Η πρόταση του πρωθυπουργού για την ΕΡΤ προβλέπει τον ορισμό άμεσης επιτροπής ευρείας διακομματικής αποδοχής από τον ειδικό εκκαθαριστή με σκοπό την πρόσληψη μικρού αριθμού εργαζομένων, ώστε να αρχίσει αμέσως η μετάδοση ενημερωτικού προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης.

 

Ο κ. Σαμαράς υπενθύμισε ότι έχει ήδη κατατεθεί από την κυβέρνηση στη Βουλή νομοσχέδιο για την ίδρυση νέου φορέα δημόσιας τηλεόρασης προσθέτοντας ότι αυτό μπορεί να ψηφιστεί αμέσως την επόμενη εβδομάδα.  «Αναμένω αντίστοιχη στάση ευθύνης από τους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η συνεργασία μεταξύ μας, να συνεχιστεί η θετική πορεία της οικονομίας και να αποφευχθούν περιπέτειες για το λαό μας» έλεγε σε συνεργάτες του ο πρωθυπουργός.

 

Το ΠΑΣΟΚ δεν συζητά

 

Αρνητική ήταν η στάση και του γραφείου τύπου του ΠΑΣΟΚ στη νέα πρόταση του πρωθυπουργού για την άρση του αδιεξόδου σχετικά με την ΕΡΤ.

 

Σε άτυπο σχόλιό του το γραφείο τύπου της Ιπποκράτους σημειώνει: «το ΠΑΣΟΚ έχει δημόσια διατυπώσει τη θέση του με απόλυτη σαφήνεια. Η δήλωση του κ. Σαμαρά δεν συνιστά ανταπόκριση σε αυτά που έχει πει το ΠΑΣΟΚ».

 

Επιπλέον συνεργάτες του προέδρου του κόμματος, Ευάγγελου Βενιζέλου, θέτουν το ερώτημα «αποδέχονται με αυτή τη δήλωση ότι έχουν κάνει λάθος;». Με αυτόν τον τρόπο το ΠΑΣΟΚ, επίσης, διατυπώνει ότι δεν έχει ικανοποιηθεί από τη νέα πρόταση του πρωθυπουργού σε σχέση με τα αιτήματά του για την ΕΡΤ.

 

ΔΗΜΑΡ: Δεν είπε κάτι καινούριο ο Σαμαράς

 

«Δεν έχει αλλάξει τίποτα για εμάς» είναι η πρώτη αντίδραση συνεργατών του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, στη δήλωση του πρωθυπουργού σχετικά με την ΕΡΤ.

 

Οι συνεργάτες του κ. Κουβέλη υπογραμμίζουν πως η δήλωση του κ. Σαμαρά είναι ουσιαστικά η κωδικοποίηση της πρότασης που υπεβλήθη από τον υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ το μεσημέρι της Παρασκευής.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s