Διεθνείς πιέσεις εναντίων Σαμαρά !

Διεθνείς πιέσεις και απομόνωση στον Σαμαρά

Αντιδρά η Κομισιόν, το ΔΝΤ και τα media στο λουκέτο της ΕΡΤ.

Διεθνείς πιέσεις και απομόνωση στον Σαμαρά

Υπο ασφυκτική πίεση τόσο στο εσωτερικό όσο και διεθνώς βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση με αφορμή το θέμα της ΕΡΤ, εξέλιξη η οποία πλήττει καίρια την αξιοπιστία και το κύρος του συνομιλητή που πάσχιζε να διαμορφώσει. Η απόφαση της παύσης λειτουργίας εν μια νυκτί της Δημόσιας τηλεόρασης είχε αρνητικό αντίκτυπο στις Βρυξέλλες με τον αρμόδιο επίτροπο να ασκεί διμεία κριτική στον πρωθυπουργό και να ζητά επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γάλλος υπουργός εξωτερικών που χαρακτήρισε τις εξελίξεις αδιανόητες.

Παράλληλα έντονη είναι η κριτική που δέχεται η κυβέρνηση από τα διεθνή media, η κατά μέτωπο αντιπαράθεση με δημοσιογράφους απ όλο τον κόσμο αποτελούν πληγές που θα παραμείνουν ανοιχτές υποσκάπτοντας μελλοντικά τις κυβερνητικές δράσεις.

Ο τρόπος που λετούργησε η πολιτική ηγεσία κρίνεται και κατακρίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο ως πρωτόγνωρο επίπεδο αυταρχισμού σε δημοκρατική χώρα, αφήνοντας χώρο και για σκληρότερη κριτική.

Οι ενέργειες αυτές επηρρέασαν αρνητικά και το κλίμα στις σχέσεις με το ΔΝΤ και την Κομισιόν καθώς το οικονομικό επιτελείο προσπάθησε να διαχύσει την ευθύνη για το κλείσιμο της ΕΡΤ στην τρόικα, αναφερόμενη στις Μνημονιακές δεσμεύσεις για 2,000 απολύσεις μέχρι τις 31 Μαΐου.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ ο λευκός Οίκος επικρίνει την Τουρκία για τη φίμωση της ενημέρωσης, πρακτικές οι οποίες δεν απέχουν πολύ από τα e-mail και τα εξώδικα του υπουργού Οικονομικών προς τους σταθμούς που αναμεταδίδουν το πρόγραμμα της ΕΡΤ. Παράλληλα με παρεμβολές στις συχνότητες επιχειρείται η διακοή των αναμεταδόσεων, ενώ εκτός λειτουργίας έχει τεθεί και το κανάλι της Βουλής.

Η αλυσίδα των ενεργειών της κυβέρνησης αν και είχαν στόχο να εξαφανίσουν το θέμα κατάφεραν να το διογκώσουν προσδίδοντάς και στοιχεία μάχης για τη Δημοκρατία στις αντιδράσεις.

Ετσι η κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο στενός κύκλος συνεργατών του πρωθυπουργού οδηγούνται σε απομόνωση και πιεζόμενοι από πολλές πλευρές αναμένεται να προβούν και σε νέες σπασμωδικές ενέργειες.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s