Οι Ρώσοι «χαλάνε» σε συνεργασία με Έλληνες επιχειρηματίες, τη διαδικασία αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ

Δίνουν τη ΔΕΣΦΑ στους Αζέρους, η ΔΕΠΑ στον αέρα… για λίγο ακόμα

Δεν κατατέθηκαν προσφορές από Sintez, M&M και Gazprom

Δίνουν τη ΔΕΣΦΑ στους Αζέρους, η ΔΕΠΑ στον αέρα... για λίγο ακόμα

Οι Ρώσοι «χαλάνε» όπως όλα δείχνουν, σε συνεργασία με Έλληνες επιχειρηματίες, τη διαδικασία αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ, υπαναχωρώντας την τελευταία στιγμή, ενώ η μη-υποβολή δεσμευτικής προσφοράς από τη Sintez για τη ΔΕΣΦΑ την αφήνει στην αγκαλιά των Αζέρων της Socar. η κατάσταση που διαμορφώνεται  επιβεβαιώνει το δημοσιεύμα του Sofokleousin.gr το οποίο ανέφερε ότι η αζέρικη Socar αποκτά τη ΔΕΣΦΑ, ενώ ξαναστείνεται από την αρχή η διαδικασία και οι όροι πώλησης της ΔΕΠΑ.

Το παρασκήνιο για τη ΔΕΠΑ είναι έντονο καθώς οΑντώνης Σαμαράς συναντήθηκε κατ επανάλληψη με τον αντιπρόεδρο της ρωσικής Gazprom, κατά παράβαση των όρων και των διαδικασιών του διεθνούς διαγωνισμού. Μέχρι αυτή την ώρα είναι άγνωστο αν το Μέγαρο Μαξίμου γνώριζε από χθες την ανατροπή των συχετισμών στη διαδικασία αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ, καθώς οι δηλώσεις του πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη έδωσαν την αίσθηση ότι το ζήτμα θεωρείται λήξαν.

 Ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε για τη λήξη «ψυχρού πολέμου» με τη Ρωσία και την προώθηση πολιτικών που σφυριλάτησε η κυβέρνηση Καραμανλή τότε ολοκληρώνεται το παζλ.

«Η Sintez έχει αποσυρθεί από την υποβολή προσφορών», είπε στο Reuters αξιωματούχος που σχετίζεται με την εταιρεία. Δύο Έλληνες αξιωματούχοι που συμμετέχουν στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης επιβεβαίωσαν την εξέλιξη αυτή.

Ο ελληνοτσεχικός όμιλος PPF-Τέρνα, ο τρίτος πιθανός «μνηστήρας», δεν αναμένεται επίσης να υποβάλει προσφορά, είπε στο Reuters άλλη πηγή.

Η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για τη ΔΕΣΦΑ και τη μητρική της, τη ΔΕΠΑ, έληξε στις 13:00

Ποιος φταίει για το φιάσκο με τη ΔΕΠΑ ;

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s