«Μας συμφέρουν οι μεταρρυθμίσεις στις άλλες χώρες της ΕΕ»

Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ επιμένει στην ανάγκη υλοποίησης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς, όπως τονίζει, αυτό είναι προς το συμφέρον και της Γερμανίας.

Στο καθιερωμένο βιντεοσκοπημένο μήνυμα της εβδομάδας η καγκελάριος υπογραμμίζει ότι η ευημερία της Γερμανίας διασφαλίζεται μόνον όταν πηγαίνει καλά η οικονομία σε όλη την Ευρώπη. Για τον λόγο αυτόν είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας να κάνει τα πάντα προκειμένου να προωθηθούν οι απαιτούμενες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να υπάρξει δημοσιονομική εξυγίανση και σε άλλες χώρες και έτσι να τονωθεί η οικονομία», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά η Άγκελα Μέρκελ.

Σύνοδος υπουργών με θέμα την ανεργία

Άνεργοι στην ουρά σε ισπανική Υπηρεσία Εργασίας

Άνεργοι στην ουρά σε ισπανική Υπηρεσία Εργασίας

Χαρακτήρα θεματικής συνόδου κορυφής της ΕΕ παίρνει η συνάντηση των ευρωπαίων υπουργών Εργασίας που θα λάβει χώρα στην καγκελαρία στις 3 Ιουλίου κατόπιν γερμανικής πρωτοβουλίας. Σύμφωνα με το Reuters, πέραν των υπουργών στη συνάντηση θα μετάσχουν ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα και η δανή ομόλογός του Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ. Στο επίκεντρο των εργασιών της συνάντησης θα τεθεί η καταπολέμηση της ανεργίας, με ιδιαίτερη έμφαση στην νεανική ανεργία.

Στόχος της γερμανίδας καγκελαρίου είναι να προωθήσει στρατηγικής ανάπτυξης που θα συνοδεύονται από την αύξηση της απασχόλησης, κυρίως στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου. Την ερχόμενη Παρασκευή, θα συναντηρθούν στη Ρώμη οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας προκειμένου να προετοιμάσουν τη συνάντηση.

Σταμάτης Ασημένιος, reuters, dpa

Advertisements
By blogs Posted in Dw

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s