Σεισμός στις ασφαλιστικές !!

Ασφάλειες: Ενα λουκέτο και μια αποχώρηση από την Ελλάδα

Αλλάζει άρδην το τοπίο στις ασφαλιστικές. Προς εκ βάθρων αναδιάταξη του κλάδου

Ασφάλειες: Ενα λουκέτο και μια αποχώρηση από την Ελλάδα

Ο ιδιότυπος ανταγωνισμός και η υποαπόδοση των κεφαλαίων σε  συνδυασμό με το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον αναγκάζει μια από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές στον κόσμο να αποχωρήσει από την ελληνική αγορά στο πλαίσιο ευρύτερης αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων της. όπως είχε εγκαίρως προειδοποιήσει το Sofokleousin.gr  η έντονη φημολογία φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται και μέχρι το τέλος του μήνα αναμένονται και επίσημες ανακοινώσεις.

Αν τελικά αποχωρήσει θα αναζητήσει αγοραστές για το χαρτοφυλάκιο των συμβολαίων ζωής στα οποία κατέχει ιδιαίτερα υψηλή θέση και προσφέρει άκρως ανταγωνιστικά πακέτα.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται και ελληνική ασφαλιστική εταιρία η οποία αδυνατεί να ανταποκριθεί στο περιβάλλον που δημιουργείται παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες της ηγετικής της ομάδας και ιδιαίτερα του ιδιοκτήτη. Η εν λόγω ασφαλιστική εταιρία αντιμετωπίζει ουσιαστικό θέμα επάρκειας εποπτικών κεφαλαίων με βάση τα νέα standard που θέτει το Solvency II.

Υπό αυτό το πρίσμα ξεκινά -με καθυστέρηση- η διαδικασία ανασύνταξης και συρρίκνωσης της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς. Καταλυτικές θα είναι και οι κινήσεις των τραπεζών που διαθέτουν ασφαλιστικές εταιρίες, με πρώτη την Τράπεζα Πειραιώς η οποία -όπως έχει αναφέρει το sofokleousin.gr- θα διατηρήσει μόνο δυο και θα αναζητήσει γαμπρούς για τις υπόλοιπες.

Την κατάσταση αυτή δεν επηρέασε ούτε η επαναφορά του θέματος της ενεργοποίησης των τριών πυλώνων ασφάλισης από την Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς κρίνεται ότι κάτι τέτοιο δεν συγκεντρώνει ιδιαίτερες πιθανότητες υλοποίησης σε αυτή τη φάση.

Η απόσυρση της ξένης ασφαλιστικής εταιρίας από την ελληνική αγορά θα δώσει αρνητικό σήμα στο εξωτερικό ενώ θα περιορίσει δραστικά τον ανταγωνισμό.

Σημειώνεται στην Ελλάδα τα τεχνικά επιτόκια που δίνουν οι ασφαλιστικές διαφέρουν σημαντικά ενώ, αυτή την στιγμή οι ασφαλιστικές μικρές και μεγάλες δίνουν την μάχη τους απέναντι στις επιταγές που υπαγορεύει το Solvency II.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s