Ρ.Τ.Ερντογάν κατά ΗΠΑ – Τις «φωτογραφίζει» ότι βρίσκονται πίσω από την εξέγερση

«ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ»

«Ξένο δάκτυλο» έδειξε πίσω από τους διαδηλωτές ο Ρ.Τ.Ερντογάν και ζήτησε από τις ξένες χώρες να μην επεμβαίνουν στα εσωτερικά της Τουρκίας (όπως, προφανώς κάνει αυτός με τα εσωτερικά άλλων χωρών π.χ. Συρία…).

Πρακτικά φωτογράφησε τις ΗΠΑ, οι οποίες προχώρησαν σε δήλωση αποδοκιμασίας ήδη.

«Οι μυστικές υπηρεσίες μας βρίσκονται σε καλό δρόμο για τον εντοπισμό των ξένων παραγόντων που κύβονται πίσω από τους διαδηλωτές. Δε γίνεται να αποκαλύψουμε τα ονόματά τους. Σίγουρα όμως θα υπάρξουν συναντήσεις με τους επικεφαλείς τους» δήλωσε ο Ερντογάν.

«Όσοι μας συμβουλεύουν να είμαστε μετριοπαθείς, ας γίνουν πρώτα αυτοί» είπε, αναφερόμενος στις διεθνείς αντιδράσεις σχετικά με την χρήση βίας στις διαδηλώσεις που έχουν ξεσπάσει σε όλη τη χώρα και είναι σαφές ότι αναφερόταν σε ΗΠΑ, κυρίως και κατά δεύτερον στην ΕΕ.

«Η μακροπρόθεσμη σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία στην Τουρκία μπορούν να διασφαλιστούν καλύτερα με την εγγύηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων της γνώμης και της συνάθροισης» ανέφερε σε ανακοίνωση το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, σε μία κίνηση που σίγουρα δεν έχει προηγούμενο: Περισσότερο τα αρχικά στάδια της εξέγερσης στην Συρία και στην Λιβύη, θύμιζε…

«Η χώρα βιώνει ήδη μια «Τουρκική άνοιξη» και δε θα παραχωρήσει τη θέση της σε όσους θέλουν να την επαναφέρουν στο χειμώνα», απαντά με νόημα ο Ερντογάν, αναφερόμενος στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας και την ανάδυσή της σε περιφερειακή υπερδύναμη, πολλές φορές ανεξάρτητη από τα ισχυρά δυτικά κέντρα, όπως αυτό των ΗΠΑ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s