Προβλήματα με τα νέα 5ευρα σε μετρό, τραμ και προαστιακό

 

Κυκλοφόρησαν νέα χαρτονομίσματα χωρίς να έχουν προβλέψει για τα μηχανήματα

Προβλήματα στους αυτόματους πωλητές εισιτηρίων δημιουργεί το νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ, λόγω του ότι τα μηχανήματα δεν έχουν το κατάλληλο λογισμικό ώστε να το «διαβάζουν» και να το αποδέχονται. Την ίδια ώρα οι τράπεζες αναφέρουν ότι δεν έχουν αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα αναφορικά με τα ΑΤΜ, καθώς η πλειονότητά τους δεν δέχεται χαρτονομίσματα των 5 ευρώ.
Προβλήματα έχουν προκύψει κυρίως στα μηχανήματα στις γραμμές 2 και 3 του μετρό και στο τραμ, καθώς και στον προαστιακό σιδηρόδρομο και έτσι οι συναλλαγές για την αγορά των εισιτηρίων μπορούν να γίνονται μόνο με άλλα νομίσματα ή στα εκδοτήρια των εισιτηρίων.

Για το θέμα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών, Νίκος Σταθόπουλος, δήλωσε πως έχει ζητηθεί από τις εταιρείες που έχουν εγκαταστήσει τους αυτόματους πωλητές να προχωρήσουν σε αναβάθμιση του λογισμικού των μηχανημάτων τους, ώστε να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα.

Από τη διοίκηση της εταιρείας Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ) αναφέρουν ότι η διαδικασία αναβάθμισης των μηχανημάτων αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα μέσα Ιουνίου και πρόκειται για 170 αυτόματους πωλητές και 27 ανταλλακτικά μηχανήματα στις γραμμές 2 και 3 του μετρό, το κόστος της οποίας θα ανέλθει σε 21.300 ευρώ, καθώς και για 100 αυτόματους πωλητές στο τραμ με κόστος αναβάθμισης ύψους 11.000 ευρώ.
Στον ΗΣΑΠ δεν θα χρειαστεί παρέμβαση λόγω του ότι οι αυτόματοι πωλητές δέχονται μόνο κέρματα.

Όσον αφορά στις τράπεζες ζήτημα υπάρχει με μηχανήματα μέτρησης και αναγνώρισης χαρτονομισμάτων, αλλά ήδη έχει προβλεφθεί και οι τράπεζες έχουν προχωρήσει σε παραγγελίες νέων μηχανημάτων που θα αναγνωρίζουν τα νέα χαρτονομίσματα.

Πληροφορίες από ΑΠΕ 

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s