Καραμανλής: Προβλέπω κοινωνική έκρηξη και χάος

Τι διαμηνύει μέσω των συνεργατών του ο πρώην πρωθυπουργός

Καραμανλής: Προβλέπω κοινωνική έκρηξη και χάος

Μακριά από τα φλέγοντα ζητήματα της πολιτικής ζωής παραμένει ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής. Τουλάχιστον σε ό, τι αφορά τη συμμετοχή του στα κοινά της χώρας. Γιατί ο κύριος Καραμανλής, δεν παύει κατά τ’ άλλα να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σε πολιτικό και οικονομικό επέπεδο, γνωστοποιώντας κάποιες σκέψεις ή προβληματισμούς του στους στενούς του συνεργάτες.

Οι κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού, μεταφέροντας τις ανησυχίες του, μιλούν για το φόβο του κυρίου Καραμανλή περί ενδεχόμενης κοινωνικής έκρηξης και χάους στο εσωτερικό της χώρας. Ο πρώην πρωθυπουργός, όπως αναφέρεται στην εφημερίδα “6 ημέρες” εκτίμησε ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, ενώ καθυστερούν χαρακτηριστικά κινήσεις ή πρωτοβουλίες που θα έπρεπε ήδη να έχουν γίνει.

Ο ίδιος αποδίδει την εμμονή της κυβέρνησης στο σημερινό πολιτικό μονόδρομο, στην ελπίδα της για αλλαγή της στάσης του Βερολίνου μετά τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Όμως, παραδέχεται ο “χρόνος λιγοστευει” για αλλαγή κλίματος. Στέκεται στο γεγονός ότι σήμερα δεν υπάρχουν “ελίτ” με ικανότητα και διάθεση να προσπαθήσουν για την εθνική ανάκαμψη. Όπως αναφέρουν οι συνεργάτες του, οι προβλέψεις του Κώστα Καραμανλή είναι μαύρες. Όσο για το αν προβλέπει εκλογές, η απάντηση είναι ότι διαμηνύει, πως “ουδείς απολύτως τις επιθυμεί”. Παράλληλα, θεωρεί πιθανότερη, στην περίπτωση πτώσης της σημερινής κυβέρνησης, την αναζήτηση νέου κυβερνητικού σχήματος από την ίδια τρικομματική “δεξαμενή”.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s