ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ; «Kαμιά ελπίδα» ….

Τους άδειασε όλους «κανονικά» ο Σοϊμπλε

Δεν βλέπει «καμιά ελπίδα» για τις πολεμικές αποζημιώσεις

 

«Καμιά ελπίδα» στο θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων, δεν «βλέπει» ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καθώς, όπως λέει, «το ζήτημα αυτό έχει ξεκαθαριστεί από καιρό».

Σε συνέντευξή του στην «Osnabruecker Zeitung», ο Γερμανός υπουργός χαρακτηρίζει τις δηλώσεις, για τη διεκδίκηση από την Ελλάδα γερμανικών αποζημιώσεων, «ανεύθυνες» και προσθέτει: «Πολύ πιο σημαντικό από το να οδηγούνται οι άνθρωποι στην Ελλάδα σε εσφαλμένη κατεύθυνση, θα ήταν να τους εξηγήσει και να τους διαφωτίσει κανείς σχετικώς με τον δρόμο προς τις μεταρρυθμίσεις και να τους συνοδεύσει σε αυτή την πορεία». Αναγνωρίζει ότι «η Ελλάδα έχει επιτύχει πολλά μέχρι τώρα», αλλά τονίζει ότι «έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει και από αυτόν τον δρόμο δεν πρέπει να αποπροσανατολίζεται».

Δηλώνει μάλιστα χαρακτηριστικά: «σε ό,τι αφορά τις αξιώσεις για καταβολή αποζημιώσεων, δεν βλέπω καμιά ελπίδα, καθώς το ζήτημα αυτό έχει ξεκαθαριστεί από καιρό».

One comment on “ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ; «Kαμιά ελπίδα» ….

  1. «Tagesspiegel».

    «O Αντώνης Σαμαράς δεν θέλει να επιβαρύνει τις σχέσεις του με την Merkel, τις οποίες με τόσο κόπο αποκατέστησε τελευταία, ζητώντας της δισεκατομμύρια ευρώ.»
    «Η άποψη ότι με αυτό το ποσό θα μπορούσε να ξεπληρώσει η χώρα μεγάλο μέρος τους δημόσιου χρέους της είναι ελκυστική, αλλά ελάχιστα ρεαλιστική»

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s