Ρωσία: Καμία βοήθεια στις επιχειρήσεις με ζημίες στην Κύπρο (καμία ;)

Η ρωσική κυβέρνηση δεν θα προσφέρει βοήθεια σε επιχειρήσεις που έχασαν χρήματα στην Κύπρο, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ίγκορ Σουβάλοφ, υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητα της Ρωσίας να πατάξει τη φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό.

Με βάση διάταγμα που δημοσιεύθηκε το Σαββατοκύριακο, οι μεγαλοκαταθέτες της Τράπεζας Κύπρου ΚΥΠΡ θα υποστούν κούρεμα έως 60% για ποσά άνω των 100.000 ευρώ, στο πλαίσιο του πακέτου διάσωσης της χώρας.

Αν οι Ρώσοι χάσουν χρήματα αυτό «είναι πολύ μεγάλη ντροπή, αλλά η ρωσική κυβέρνηση δεν θα κάνει τίποτα σε μια τέτοια περίπτωση», δήλωσε ο Σουβάλοφ σε τηλεοπτική του συνέντευξη χθες το βράδυ, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

Αν όμως μια μεγάλη εταιρεία, στην οποία το ρωσικό κράτος είναι μέτοχος, υποστεί σημαντικές ζημιές, τότε αυτό θα μπορούσε να εξεταστεί ανά περίπτωση, πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης. «Αν υπάρξει κάποια συγκεκριμένη περίπτωση, είμαστε πρόθυμοι να την εξετάσουμε – δημόσια, με διαφάνεια, εδώ στη Ρωσία, αλλά δεν θα χρειαστεί να βοηθήσουμε την Κύπρο για αυτό», δήλωσε.

Με βάση τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου για τον μήνα Ιανουάριο, το μεγαλύτερο μέρος από μη-τραπεζικά κεφάλαια ύψους 19 δισ. ευρώ σε κυπριακές τράπεζες φαίνεται ότι ανήκει σε Ρώσους.

Πηγή: Reuters

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s