Στην Τράπεζα Πειραιώς Λαϊκή και Κύπρου

Στην Τράπεζα Πειραιώς θα καταλήξουν τελικά τα 340 υποκαταστήματα της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής Τράπεζας στην Ελλάδα.

Η «μάχη» με την Alpha Bank κρίθηκε στα σημεία, με την Πειραιώς να κερδίζει παρουσιάζοντας σχέδιο που εξασφάλιζε τις περισσότερες θέσεις εργασίας. Μετά τη συγχώνευση η Πειραιώς θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελλάδας.

Την απορρόφηση των καταστημάτων της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής Τράπεζας από την Τράπεζα Πειραιώς ενέκρινε πριν από λίγη ώρα το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Η συναλλαγή τελεί μεταξύ άλλων υπό την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Οι δύο κυπριακές τράπεζες διαθέτουν 291 καταστήματα στην Ελλάδα.

Ελέγχουν το 10% των δανείων, αξίας περίπου 22 δισεκατομμυρίων ευρώ, και το 8% των καταθέσεων, αξίας περίπου 13 δισ.

Σε ανακοίνωσή της Τράπεζας Πειραιώς, ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Μιχάλης Σάλλας αναφέρει πως η Πειραιώς ανταποκρίθηκε «στην ανάγκη να προστατευτούν απόλυτα οι καταθέτες των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, να διασφαλιστεί η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και να υπάρξει από ελληνικής πλευράς βοήθεια στα σχέδια εξόδου της Κύπρου από την κρίση.

«Η σημερινή εξέλιξη αποτελεί μία ακόμη σημαντική κίνηση στην αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος», συμπληρώνει ο κ. Σάλλας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, με την απορρόφηση των κυπριακών υποκαταστημάτων από ελληνική τράπεζα η χώρα μας θωρακίζεται, καθώς το σύνολο των καταθέσεων των πολιτών στις κυπριακές τράπεζες διασφαλίζεται απόλυτα.

«Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να διασφαλίσει το σύνολο των θέσεων εργασίας και όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων στα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών που θα απορροφηθούν από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα» σχολιάζει το ΚΚΕ.

Τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζόμενων στα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, ζητουν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΚΚΕ.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s