Η Γερμανία θέλει την Κύπρο στην ευρωζώνη

Την κρισιμότητα της κατάστασης καθώς και το γεγονός ότι η Γερμανία επιθυμεί την παραμονή της Κύπρου στην ευρωζώνη, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στο Βερολίνο.
Καμία επίσημη ενημέρωση δεν έχει η γερμανική κυβέρνηση για τις προθέσεις της Κύπρου αναφορικά με την κάλυψη του ελλείμματος στα δημόσια έσοδα, διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, προσθέτοντας ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη.

Η Γερμανία πάντως θέλει την Κύπρο στην ευρωζώνη, αλλά θα πρέπει να τηρούνται οι αρχές και οι κανόνες.

Ο κ. Ζάιμπερτ δεν θέλησε να επιβεβαιώσει τις δηλώσεις της καγκελαρίου Μέρκελ σήμερα το πρωί σε κλειστές συνεδριάσεις του κυβερνητικού συνασπισμού αναφορικά με την αξιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, τόνισε όμως ότι κατά την άποψη της γερμανικής κυβέρνησης ένα τέτοιο μέτρο θα ήταν σκληρότερο σε σχέση με το κούρεμα των καταθέσεων.

Tρόικα και Γιούρογκρουπ εν αναμονή της κυπριακής πρότασης

H πρωτοβουλία ανήκει τώρα στην κυπριακή κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Μάρτιν Κότχαουζ
H πρωτοβουλία ανήκει τώρα στην κυπριακή κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Μάρτιν Κότχαουζ

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κότχαουζ διευκρίνισε ότι η πρόταση για την αξιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων είχε πράγματι κατατεθεί σε κάποια φάση των διαπραγματεύσεων τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής, αλλά ο δρόμος αυτός τελικά δεν ακολουθήθηκε.

Αναφορικά τώρα με τα επόμενα βήματα για την εξεύρεση μιας λύσης μετά το «όχι» της κυπριακής βουλής, ο κ. Κότχαουζ διευκρίνισε, ότι πρώτα θα πρέπει να αποφασίσει η Λευκωσία για τη νέα πρόταση, κατόπιν θα την εκτιμήσει η Τρόικα και στη συνέχεια θα αποφασίσει το Γιούρογκρουπ αν συμφωνεί με αυτή. Όπως διαβεβαίωσε ο κ. Κότχαουζ, τόσο η Τρόικα όσο και το Γιούρογκρουπ είναι σε θέση να αντιδράσουν άμεσα από τη στιγμή που κατατεθεί η κυπριακή πρόταση.

Παναγιώτης Κουπαράνης, Βερολίνο

Advertisements
By blogs Posted in Dw

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s