Η ρωσική βοήθεια θα οδηγήσει σε αύξηση του χρέους της Κύπρου εκτιμά ο Β. Σόιμπλε

Σόιμπλε: γιατί είναι πρόβλημα η ρωσική βοήθεια !

Θα οδηγήσει σε αύξηση του χρέους η ρωσική βοήθεια εκτιμά ο Β. Σόιμπλε

Μιλώντας πριν από λίγο στην επιτροπή προϋπολογισμού του γερμανικού κοινοβουλίου, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε φέρεται να υποστήριξε ότι ενδεχόμενη οικονομική βοήθεια από τη Ρωσία προς την Κύπρο θα συνιστούσε κίνδυνο για τη βιωσιμότητα του κυπριακού χρέους, καθώς .. θα αντικαθιστούσε την απομείωση μέσω της εισφοράς. Έτσι το χρέος θα μεγάλωνε. Και εάν δεν διασφαλίζεται η βιωσιμότητα του χρέους ο μηχανισμός στήριξης ESM δεν έχει το δικαίωμα να διαθέτει κεφάλαια στις προβληματικές χώρες.

Παράλληλα ο γερμανός υπουργός διαμηνύει ότι η τρόικα είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί εφόσον υπάρχει κάποια αξιόπιστη πρόταση στο τραπέζι. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα σε δηλώσεις της η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ εξέφρασε τη λύπη της για την απόρριψη του πακέτου βοήθειας και δήλωσε ότι περιμένει τώρα «τις εναλλακτικές προτάσεις της Κύπρου».

One comment on “Η ρωσική βοήθεια θα οδηγήσει σε αύξηση του χρέους της Κύπρου εκτιμά ο Β. Σόιμπλε

  1. M. Σαρρής: Νέο δάνειο από τη Μόσχα θα καθιστούσε το χρέος της Κύπρου μη βιώσιμο

    Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, μιλώντας πριν λίγο από τη Μόσχα στην τηλεόραση του ΡΙΚ, αποσαφήνισε ότι κατά τις επαφές του στην ρωσική πρωτεύουσα «μέσα στις επιλογές δεν είναι ενδεχόμενο νέο δάνειο, καθώς αυτό θα καθιστούσε το χρέος της Κύπρου μη βιώσιμο». Οι διαπραγματεύσεις, είπε, επικεντρώνονται σε συνεργασία των δυο πλευρών στον τραπεζικό και στον ενεργειακό τομέα.

    Ο κ.Σαρρής έστειλε μήνυμα συγκρατημένης αισιοδοξίας, διαψεύδοντας ότι «οι πόρτες έχουν κλείσει». Η αποψινή νύκτα, είπε, θα είναι μακρά στη ρωσική πρωτεύουσα, καθώς αντιπροσωπείες Κύπρου και Ρωσίας θα συνέλθουν για να λάβουν ενδεχομένως και τελικές αποφάσεις. Ο Κύπριος υπουργός δήλωσε ότι υπάρχει θέληση από τη ρωσική κυβέρνηση να βοηθήσει και ότι αντιμετωπίζει με σοβαρότητα την κυπριακή πλευρά.

    Έχει άδικο o Σοϊμπλε ;;

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s