Κινητικότητα για τα κυπριακά υποκαταστήματα

Εντονη κινητικότητα παρατηρείται στα επιτελεία του ΤΧΣ, της ΤτΕ αλλά και στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όσον αφορά τη διευθέτηση και των τελευταίων λεπτομερειών προκειμένου η Αθήνα να είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να προχωρήσει την απόσχιση και μεταφορά των 340 υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών σε ελληνικό όμιλο.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, η διοίκηση του ΤΧΣ έχει έτοιμα τα κεφάλαια που θα κληθεί να βάλει προκειμένου να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό, ενώ η τράπεζα της Ελλάδος έχει υπολογίσει με ακρίβεια το ύψος των προβλέψεων που θα «ελαφρύνει» σε ικανοποιητικό βαθμό το χαρτοφυλάκιο των δανείων, ύψους περίπου 25 δισ., που διαθέτουν οι τρεις κυπριακές τράπεζες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο ελληνικός τραπεζικός όμιλος που θα αποκτήσει τα δάνεια των τριών τραπεζών θα τα αγοράσει σε μικρότερη ονομαστική αξία (κουρεμένα), με βάση τις προβλέψεις της PIMCO. Ελληνες τραπεζίτες εκτιμούν ότι το όφελος από αυτό θα είναι περίπου 2 δισ. ευρώ.

Οι ίδιοι κύκλοι εκτιμούν ότι η Αθήνα επιθυμεί να κλείσει το ζήτημα νωρίτερα από την τελική απόφαση της Κύπρου, όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη μετά τη απόρριψη του νομοσχεδίου.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s