Βόμβα! Παραιτήθηκαν ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Τάκης Αθανασόπουλος και ο Γιώργος Μέργος

Και οι δυο παραιτήθηκαν εξαιτίας της ποινικής δίωξης κατά του Δ.Σ. της ΔΕΗ για τη σύμβαση δημιουργίας μονάδας παραγωγής στο Αλιβέρι
– Η σύμβαση φέρεται να ζημίωσε την εταιρία κατά 100 εκατομμύρια ευρώ την ΔΕΗ
– Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργος Μέργος είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων με τη δήλωση για νέα μείωση για τον κατώτατο μισθό
– Δεκτές οι παραιτήσεις από τον Γιάννη Στουρνάρα
– Τη Δευτέρα ο αντικαταστάτης του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, Τάκη Αθανασόπουλου

Βόμβα που έσκασε στα χέρια της κυβέρνησης ήταν η ποινική δίωξη που ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ για σύμβαση που υπέγραψε το 2007 για την δημιουργία μονάδας παραγωγής στο Αλιβέρι, η οποία φέρεται να ζημίωσε κατά 100 εκατομμύρια ευρώ την ΔΕΗ.

Σε εκείνο το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ πρόεδρος ήταν ο τέως πια επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Τάκης Αθανασόπουλος και μέλος ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργος Μέργος. Και οι δυο υπέβαλαν, το Σάββατο, τις παραιτήσεις τους.

Και οι δυο παραιτήθηκαν για λόγους ευθιξίας, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ. «Δε συμμετείχα στη λήψη της απόφασης, η άσκηση δίωξης εναντίον μου είναι αβάσιμη» αναφέρει ο Γ. Μέργος στην επιστολή του, ενώ ο Τάκης Αθανασόπουλος τονίζει πως «η άσκηση ποινικής δίωξης για αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ, όπου προήδρευα, παρέχει την ευκαιρία απόδειξης ότι υπηρετήθηκε άρτια το δημόσιο συμφέρον και εκείνο της ΔΕΗ».

Και οι δυο παραιτήσεις έγιναν ήδη αποδεκτές από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. Το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα θα γίνει γνωστός ο αντικαταστάτης του στην προεδρία του Ταμείου Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Η πρόταση θα περάσει από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ο αντικατάστασης του Γιώργου Μέργου βρέθηκε ήδη, είναι η Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, γενική γραμματέας δημοσιονομικής πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών.

Η παραίτηση Αθανασόπουλου «φρενάρει» τα σχέδια της κυβέρνησης στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων. Ο παραιτηθείς πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ήταν ο άνθρωπος στον οποίο ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς εμπιστεύτηκε τις ιδιωτικοποιήσεις, έναν νευραλγικό τομέα για την οικονομία, πάνω στον οποίο η κυβέρνηση έχει στηρίξει την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s