Ρευστότητα σε επιχειρήσεις από την Εθνική Τράπεζα

Την κατάθεση πρότασης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για το Πρόγραμμα «ΤΕΠΙΧ- ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ» του Ταμείου Επιχειρηματικότητας της ΕΤΕΑΝ ΑΕ ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Τράπεζα.

Το συνολικό ύψος του προϋπολογισμού του Προγράμματος ανέρχεται σε 450 εκατ. ευρώ και στοχεύει στην παροχή δανείων με ευνοϊκό επιτόκιο, μειωμένο διαχειριστικό κόστος, ευέλικτο πρόγραμμα αποπληρωμής για τη χρηματοδότηση των επενδυτικών σχεδίων των επιχειρήσεων και για την κάλυψη των αναγκών τους σε κεφάλαιο κίνησης.

Παράλληλα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Εθνική Τράπεζα συνεχίζει να στηρίζει τις εγχώριες επιχειρήσεις και κατ’ επέκταση την ελληνική οικονομία, καθώς σε συνεργασία με το Ταμείο Επιχειρηματικότητας της ΕΤΕΑΝ ΑΕ έχει αναλάβει την αποκλειστική διαχείριση της Δράσης Γ’ «Επιχειρηματικότητα των Νέων» και της Δράσης Ε’ «Θεματικός Τουρισμός, Αφαλάτωση, Διαχείριση Απορριμμάτων, Πράσινες Υποδομές, Πράσινες Εφαρμογές, ΑΠΕ» για την κάλυψη του τραπεζικού δανεισμού παρεμφερών επενδυτικών σχεδίων.

Ταυτόχρονα, με τη συμμετοχή της στο Πρόγραμμα του Ταμείου Εγγυοδοσίας της ΕΤΕΑΝ ΑΕ «Εγγύηση της ΕΤΕΑΝ ΑΕ για την έκδοση Εγγυητικών Επιστολών εκ μέρους των Τραπεζών υπέρ των μεσαίων, μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων», προσφέρει ευχερέστερη πρόσβαση στις επιχειρήσεις για την έκδοση Εγγυητικών Επιστολών.

Τέλος, η Εθνική Τράπεζα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο- όπως υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της- σε ευέλικτα προγράμματα χρηματοδότησης επιχειρηματικότητας, καθώς συμμετέχει:

– Στο προϊόν της κοινοτικής πρωτοβουλίας JEREMIE- ICT, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, το οποίο αφορά σε συγχρηματοδοτούμενα χαμηλότοκα δάνεια για την υλοποίηση επενδύσεων σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

– Στο προϊόν της κοινοτικής πρωτοβουλίας JEREMIE, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, το οποίο αφορά στη χρηματοδότηση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων και πρόκειται να επανενεργοποιηθεί, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, για τις Γεωγραφικές Περιφέρειες στις οποίες δεν έχουν εξαντληθεί τα κονδύλια.

– Στη χρηματοδότηση Επιχειρήσεων μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΙΒ), με μειωμένο χρηματοοικονομικό κόστος.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s