Καταγγελία για τον εμπαιγμό των τηλεφωνικών ραντεβού

Καταγγελία έκανε ο βουλευτής Ιωάννης Μιχελογιαννάκης για τον εμπαιγμό των τηλεφωνικών ραντεβού.

«Καταγγέλλω το Υπουργείο Υγείας για τον επικοινωνιακό εμπαιγμό όσον αφορά τα τηλεφωνικά ραντεβού, που ουσιαστικά το μόνο που κάνει είναι να κοροϊδεύει για άλλη μια φορά τον Έλληνα άρρωστο.

Εξηγούμε:

Από το 2003 έως τέλος του 2011 ίσχυε το τηλεφωνικό ραντεβού καλώντας το 184, το όποιο είχε πλεονέκτημα ότι λειτουργούσε καλά αλλά μειονέκτημα ότι κόστιζε περίπου 10 εκατ. ευρώ.
Από 1/6/2012 έως και σήμερα, μπήκε το σύστημα του 5ψήφιου αριθμού το οποίο είχε το πλεονέκτημα ότι έκλεινες αμέσως ραντεβού αλλά το μειονέκτημα ότι κόστιζε στον κάθε ασφαλισμένο από 3 έως και 7 ευρώ.

Ο ΕΟΠΥΥ είχε κάνει σύμβαση με τέσσερις παρόχους, η σύμβαση αυτή δεν έχει καταγγελθεί και περιμένουμε την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Το Υπουργείο Υγείας αποφασίζει μιλώντας δήθεν για Χριστουγεννιάτικο μποναμά να καταργήσει τα 5ψήφια.

Ας δούμε τώρα τι κάνει :

Παίρνει πιλοτικά τρεις μονάδες α) κέντρο ΕΟΠΥΥ Αθήνας πλατεία Θεάτρου, β) κατάστημα Λ. Αλεξάνδρας, γ) κατάστημα Αγίας Σοφίας Πειραιά, προσλαμβάνει σε κάθε μονάδα τρία άτομα.

Προσέξτε τώρα, οι υπάλληλοι εργάζονται τετράωρο, κάθε τρία λεπτά ο κάθε υπάλληλος κλείνει 3 ραντεβού άρα 20 την ώρα. Στο σύνολο δηλαδή ο κάθε υπάλληλος κλείνει 80 ραντεβού και όλοι οι υπάλληλοι μαζί 240 ραντεβού.

Για να φανταστείτε τον εμπαιγμό σας ενημερώνω ότι, μόνο το κατάστημα στην πλατεία θεάτρου που έχει πάνω από 200 γιατρούς και κλείνει την ημέρα εδώ και χρόνια πάνω από 2.000 επισκέψεις.
Δυο χιλιάδες επισκέψεις μείον τα 240 ραντεβού, μας μένουν 1.760 ραντεβού.
Τι θα γίνουν αυτά τα 1.760 ραντεβού ;
Το ίδιο ισχύει και για τα άλλα καταστήματα.

Προτείνω λοιπόν, να αποσύρει άμεσα το Υπουργείο αυτές τις εξαγγελίες και να επανέλθουμε στο καθεστώς του τηλεφωνικού ραντεβού με το 184, με σωστούς όμως όρους.

Το 184 παλιότερα δούλευε με 800 άτομα και δυστυχώς για τους εργαζομένους, με 300 ευρώ το μήνα. Άρα, να εκπαιδευτούν άμεσα 800 άτομα από την ειδική υπηρεσία μηχανογράφησης του ΕΟΠΥΥ και να αρχίσει άμεσα να λειτουργεί το σύστημα με σεβασμό στους υπαλλήλους που θα το καλύπτουν αλλά και με ιδιαίτερο σεβασμό στον Έλληνα άρρωστο».

ZOUGLA.GR

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s