Ο Ντεπαρντιέ αυτοεξορίζεται στο Βέλγιο

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ ζήτησε να ενημερωθεί για τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσει προκειμένου να αποκτήσει βελγικό διαβατήριο, ανακοίνωσε σήμερα ο Ντανιέλ Σενεσαέλ, ο δήμαρχος της πόλης Νεσέν όπου ο Γάλλος ηθοποιός αγόρασε πρόσφατα ένα σπίτι.

«Είχαμε μια τηλεφωνική επαφή σήμερα το πρωί. Ο κύριος Ντεπαρντιέ ρώτησε πώς θα αποκτήσει βελγικό διαβατήριο και κοινωνική ασφάλιση» στο Βέλγιο, διευκρίνισε ο δήμαρχος. «Όπως και στο 27% των Γάλλων που έχουν εγκατασταθεί στην κοινότητά μας, του εξηγήσαμε τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι στο Βέλγιο το αίτημα για έκδοση διαβατηρίου υποβάλλεται στο δήμο.

Ο Σενεσαέλ σημείωσε πάντως ότι «δεν είναι καθόλου εύκολο» να αποκτήσει κάποιος βελγικό διαβατήριο. Επιπλέον, επειδή η βελγική νομοθεσία περί υπηκοότητας είναι σε διαδικασία μεταρρύθμισης «θα πρέπει να δούμε πώς θα ανταποκριθούμε στο αίτημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», διευκρίνισε.

Ο Ντεπαρντιέ, με ανοιχτή επιστολή του προς τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι «επιστρέφει» το γαλλικό διαβατήριό του καθώς αισθάνεται προσβεβλημένος από τις επικρίσεις που δέχεται για τη «φορολογική αυτοεξορία» του στο Βέλγιο.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s