Απαιτούνται ετήσιοι ρυθμοί ανάπτυξης 3- 3,5% ώστε να αποφύγουμε τα νέα μέτρα, εκτιμά ο Δ. Δασκαλόπουλος

Για να μην απαιτηθούν νέα επώδυνα οριζόντια μέτρα και να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του λαού, η οικονομία μας πρέπει να επανέλθει σε ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 3%- 3,5% τον χρόνο, ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος, μιλώντας σε ημερίδα της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων, με θέμα «Κτίζοντας τη νέα Ελλάδα».

Χαρακτήρισε δε το εγχείρημα πολύ δύσκολο, καθώς όπως είπε, το κράτος χρεοκόπησε και δεν μπορεί πια να εγγυηθεί την ανάπτυξη, η οποία μπορεί να προέλθει σήμερα μόνο από τον ιδιωτικό τομέα.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ ανέφερε ότι με τις αποφάσεις του πρόσφατου Eurogroup, υπάρχει η ρεαλιστική προοπτική να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα και μας δίνεται μια ακόμα ευκαιρία να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της εξάρτησης από την εκάστοτε δόση των δανεικών.

Όμως, τόνισε, δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε κι άλλη βοήθεια από τους εταίρους μας και η μπάλα είναι στο δικό μας γήπεδο. «Δική μας ευθύνη είναι να ξαναστήσουμε στα πόδια του το τραπεζικό μας σύστημα, να ολοκληρώσουμε με κοινωνικά δίκαιους όρους τη δημοσιονομική προσαρμογή, να υλοποιήσουμε τις χρονίζουσες μεταρρυθμίσεις, να ξαναβάλουμε με τις δικές μας αποφάσεις, με τις δικές μας δυνάμεις, την Ελλάδα σε αναπτυξιακή τροχιά».

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s