«ΨΙΧΟΥΛΑ» ΤΑ 200.000 ΕΥΡΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ 8 ΖΩΕΣ ΣΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ ΤΗΣ FARAN !!

Παρείχε «διευκολύνσεις» σε πολιτικούς…

20 εταιρίες έχει ο Κάτσικας, από τις οποίες οι 13 REAL ESTATE…
Από εκεί, από τις κτηματομεσιτικές δραστηριότητες, είχε γνωρίσει και την σύζυγο Αλογοσκούφη, που ασχολείται με το ίδιο αντικείμενο.
Εκτός από την ΦΑΡΑΝ που πούλησε τελευταία έχει…
3 φαρμακευτικές εταιρίες
2 φαρμακαποθήκες
2 εταιρίες με ορθοπεδικό εξοπλισμό
Ο Κάτσικας φαίνεται πως εξυπηρετούσε πολλούς Πολιτικούς.
Πράσινους και Γαλάζιους…

Η οικογένεια Κάτσικα είναι οι ιδιοκτήτες της Faran, της φαρμακοβιομηχανίας το κτήριο της οποίας κατέρρευσε στο σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου του 1999.

Τότε είχαν χάσει τη ζωή τους   8 εργαζόμενοι και ο κ. Κάτσικας είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε φυλάκιση 3 ετών και 8 μηνών, ύστερα από τη μετατροπή της ανθρωποκτονίας από κακούργημα σε πλημμέλημα. Τελικά το Μικτό Ορκωτό Εφετείο τους έκρινε αθώους κατά πλειοψηφία.

Προσέξτε.

Έπεισαν το δικαστήριο ότι δεν έφταιγαν αυτοί για τις ατέλειες του κτηρίου τους. Το οποίο σημειοτέον ήταν και ιδιόκτητο. «Οι κατηγορούμενοι γνώριζαν ότι εξαιτίας των παραλείψεών τους ήταν ενδεχόμενο το κτίριο να καταρρεύσει σε επερχόμενο σεισμό και να σκοτωθούν άνθρωποι. Το γεγονός αυτό το αποδέχτηκαν μέσα στην επιδίωξη του κέρδους με το μικρότερο κόστος».

Η διοίκηση του εργοστασίου, όμως, αμέσως μετά από αυτό το τραγικό γεγονός, δε στήριξε, ως όφειλε, τις οικογένειες των θυμάτων, και οι αποζημιώσεις που έδωσε ήταν τόσες όσες προέβλεπε το ασφαλιστικό συμβόλαιο που είχε υπογράψει με όλους τους εργαζόμενους της «ΦΑΡΑΝ» και άγγιζε το ποσό των 10 εκατ. δραχμών. Ποσό ευτελές για να συντηρηθεί μια οικογένεια, με μόνο ένα εργαζόμενο μέλος…

Ομως, η διοίκηση τότε , δεν αρκέστηκε σε αυτό. Προχώρησε και στην απόλυση επιπλέον 80 συναδέλφων τους, προκειμένου να μειώσει τα έξοδα λειτουργίας της επιχείρησης! Και πριν ακόμη στεγνώσει το χώμα από το αίμα των νεκρών, έξι μήνες μετά το σεισμό, η διοίκηση προχώρησε σε μια τεράστια διαφημιστική καμπάνια με καταχωρήσεις σε εφημερίδες, ευχαριστώντας τις ασφαλιστικές εταιρίες, επειδή μετά το σεισμό στάθηκαν δίπλα στην εταιρία καταβάλλοντάς της το ποσό των… 1,2 δισ. δρχ.!

Ολα αυτά γίνανε τότε με την ανοχή της κυβέρνησης. Μάλιστα, ο τότε υπουργός Εργασίας Χρ. Πρωτόπαππας, δήλωνε στις 2 Οκτώβρη 1999 ότι κανείς από τους εργαζόμενους της «ΦΑΡΑΝ» δε θα χάσει τη δουλιά του! Είναι προφανές πως ο σεισμός περισσότερα κέρδη παρά ζημιές απέφερε στη φαρμακοβιομηχανία.

Ομως, η διοίκηση, δεν έχει μόνο την ηθική ευθύνη, για το θάνατο και την απόλυση των εργαζομένων, αλλά και την ουσιαστική.

Ο «Ρ» είχε αποκαλύψει ότι υπήρχε έκθεση πολιτικού μηχανικού που ανέφερε, από το 1986, πως υπάρχουν σημαντικές ζημιές στο εργοστάσιο από το σεισμό του 1981, οι οποίες αν δεν επιδιορθωθούν, τότε το εργοστάσιο δε θα αντέξει σε νέο σεισμό. Η διοίκηση αδιαφόρησε πλήρως για τους εργαζόμενους. Οχι όμως και για τα στελέχη της, τα οποία στέγασε σε ένα διώροφο κτίριο, που δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα, δίπλα από το εργοστάσιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χρειάστηκε να περάσουν 15 μήνες από τον καταστροφικό σεισμό για να κληθούν οι υπεύθυνοι της «ΦΑΡΑΝ» να απολογηθούν στη Δικαιοσύνη και να λογοδοτήσουν για τα «χάρτινα κτίρια». Ετσι, μόλις στις 4 Δεκέμβρη 2000 κλήθηκαν τα τέσσερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ο πολιτικός μηχανικός.


Κάτσικας: το ποσό είναι απειροελάχιστο, οι 200.000 ευρώ τι να μου προσφέρανε;

«Toυς  8 νεκρούς νεκρούς όμως του φερέτρου της FARAN με ευθύνη σου γιατί τους αποζημίωσες μόνο με 10 εκ δραχμές ρε λαμόγιο» ; Τόσο σου κόστισαν 8 ζωές ;!!

Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε.!!


Advertisements

One comment on “«ΨΙΧΟΥΛΑ» ΤΑ 200.000 ΕΥΡΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ 8 ΖΩΕΣ ΣΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ ΤΗΣ FARAN !!

  1. Καιρός είναι να το συνειδητοποιήσουμε, ο καπιταλισμός καλυμμένος με τη δικαστική νομιμότητα, όλο και πιό φανερά δείχνει το απάνθρωπο και χωρίς ευαισθησίες πρόσωπό του!!!
    Ειδικά από την εποχή του Σημίτη και μετά, το ξεχαρβάλωμα της χώρας έγινε καθεστώς, η διάβρωση του κρατους έγινε πιο φανερή από ποτέ και η ενδοτικότητα εθνικό σπόρ!
    Οι ομοιότητες με την Αργεντινή είναι πλέον πολύ φανερές. Η μόνη ίσως διαφορά είναι ότι εμείς δεν έχουμε καθόλου παραγωγή, που σημαίνει ακόμη χειρότερα για μας!
    Δυστυχώς οι άθλιες αυτές κυβερνήσεις και των δύο μεγάλων κομμάτων, δεν έλαβαν υπ όψη τους τις πραγματικές δυνατότητες της χώρας και πάντα μας άφησαν έρμαια στις ορέξεις των κάθε λογής αεριτζίδων. Ξεπούλησαν την δημόσια περιουσία που με τόσο κόπο δημιούργησε ο λαός, μα πάνω απο όλα, πούλησαν τη λευτεριά μας!
    Δεν μας μένει τίποτα άλλο παρά η ανατροπή. Τώρα μόνο μια επανάσταση στα χνάρια και μεγαλίτερη του 1821, μπορεί να βάλλει τη χώρα στην ανάπτυξη και στην προοπτική…

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s