ΔΕΝ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΘΕΜΕΛΙΩΣΑΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

Οι ασφαλισμένοι που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα δεν πρόκειται να θιγούν από τις όποιες αλλαγές στο ασφαλιστικό και να μη σπεύδουν να υποβάλουν αιτήσεις συνταξιοδότησης, τόνισε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό προανήγγειλε την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου στα μέσα Μαρτίου.

Σύμφωνα με τους ελέγχους του υπουργείου, το 20% των εργαζομένων παραμένει ανασφάλιστο, ενώ το 30% των επιχειρηματιών δεν πληρώνει εισφορές στον ΟΑΕΕ. Παράλληλα ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε τη μείωση του κόστους νοσηλείας σε 12 λαπαροσκοπικές επεμβάσεις. Ως προς το θέμα του ΟΑΕΕ, ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει θέμα καταβολής των συντάξεων και του δώρου του Πάσχα και ότι αντίθετα μέσω της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του ταμείου θα διασφαλιστεί και η απάντηση δε οποιοδήποτε πρόβλημα πιθανόν υπάρξει αργότερα μέσα στο καλοκαίρι.
Για το χρονοδιάγραμμα της μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε ότι μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα έχει ολοκληρωθεί το πόρισμα της επιτροπής διαλόγου ενώ κατά τα μέσα Μαρτίου αναμένεται το σχετικό Νομοσχέδιο.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο περικοπής του 14ου μισθού απάντησε ότι τέτοιο μέτρο δεν είναι μέσα στη σκέψη της κυβέρνησης. Ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί με προσήλωση στο πρόγραμμα σταθερότητας αν και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο πρόσθετων μέτρων μόνο όμως αν αποδειχθεί ότι αυτά που έχουν ήδη ανακοινωθεί δεν αποδίδουν.
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΚΟΠΟΥΝ ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Εν τω μεταξύ ,διευκρινιστική ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία τα προνοιακά επιδόματα δεν συμπεριλαμβάνονται στην τροποποίηση του προϋπολογισμού για τη δημιουργία αποθεματικού 10% και συνεπώς τα επιδόματα αυτά «θα συνεχίσουν να καταβάλλονται κανονικά και στις καθορισμένες προθεσμίες».

Νωρίτερα, ο νομάρχης Ανατολικής Αττικής Λ. Κουρής με κατεπείγον έγγραφό του προς τα αρμόδια υπουργεία είχε επισημαίνει το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας διαδοχικών περικοπών στο ύψος των κονδυλίων που διατίθενται για την απόδοση των προνοιακών επιδομάτων σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Όπως επεσήμανε στην επιστολή του ο κ. Κουρής «καθίσταται αδύνατη η αποπληρωμή σε όλους τους δικαιούχους (νεφροπαθείς, παραπληγικοί, χανσενικοί, απροστάτευτοι ανήλικοι, ανασφάλιστοι κ.λπ.) του προνοιακού επιδόματος για το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2010, δεδομένου ότι ελλείπει πίστωση 1,5 εκατομμυρίου ευρώ».

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s