«ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ «

Το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που θα κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα μέσα Γενάρη δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να απορριφθεί, γιατί αλλιώς η χώρα μας θα μπει σε μεγάλες περιπέτειες.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει στην κυβέρνηση ο Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος αναλαμβάνει από την 1η Ιανουαρίου Γενικός Διευθυντής στο Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

Ο κ. Στουρνάρας χαρακτηρίζει αδιανόητη την απόρριψη του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης και τονίζει ότι η Ελλάδα δεν θα αντέξει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ο κ. Στουρνάρας θεωρεί ότι η Κομισιόν μπορεί να εγκρίνει ακόμα και ένα τετραετές πρόγραμμα, σημειώνει όμως ότι χρειάζεται ποσοτικοποίηση των μέτρων και πολύ προσεκτική δουλειά για να γίνει το Πρόγραμμα αποδεκτό. Εκείνο που επισημαίνει πάντως με έμφαση, είναι ότι επειδή αυτά που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός χρειάζονται χρόνο για να αποδώσουν, χρειάζεται μια εναλλακτική δέσμη μέτρων μείωσης των δαπανών και αύξησης των εσόδων -ειδικά για την περίπτωση που οι πρώτοι μήνες του 2010 δεν πάνε καλά. Εντύπωση προκαλεί ότι δίπλα στο πάγωμα των μισθών για τρία χρόνια και την αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης, ο κ. Στουρνάρας δεν αποκλείει να χρειαστεί και αύξηση συντελεστών του ΦΠΑ: «Πρέπει να έχουμε ως μαξιλαράκι, την ενδεχόμενη αύξηση στον ΦΠΑ, αν τα έσοδα στο πρώτο τρίμηνο του έτους δεν πάνε καλά.

Ξέρω ότι είναι δυσάρεστο αυτό που λέω αλλά γνωρίζω ότι είναι πάρα πολύ κρίσιμο το επόμενο εξάμηνο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη του Γ.Στουρνάρα στο Newstime.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s